Doorgaan naar hoofdcontent

Sint gezelligheid #1

 Wij houden wel van tradities ... zo ook met Sinterklaas. De inkomst van Sinterklaas in Nederland wordt jaarlijks live gevolgd. Geen lunch aan de eetkamertafel, maar voor de televisie met een broodje met speculaas. Smullen en reuze gezellig. 


Elkaar met surprises verrassen is ook zo'n leuke traditie. Dit jaar een keer geen surprises, omdat broer en schoonzus nu andere belangrijke dingen aan hun hoofd hebben. We besloten wel samen een gezellig samenzijn te plannen waar broer en schoonzus geen voorbereidingen voor hoefden te treffen. Mams en ik zorgden voor lekkers bij de koffie en thee. Als avondeten maakten we beiden een heerlijke stamppot. 


De twee meiden in dit gezelschap besloten voor elkaar een adventskalender te maken. Ze spraken samen af om voor 10 dagen iets leuks te kopen en stemden budget en uitvoering met elkaar af. Zo leuk hoe deze 13- en 14-jarige flink hun best deden voor elkaar. 



En Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als hij toch voor iedereen een kleinigheid meebracht ;-) De cadeautjes werden van naamlabels voorzien. Hiervoor kreeg Knutselpiet hulp van de zoon des huizes. Gezellig zo samen bezig op een zaterdagmorgen met een kopje koffie er bij.




Voor de dames ging Naaipiet aan de slag met restanten om iets leuks van te maken. Dat zien jullie in de volgende blogpost. Anders wordt deze post wel heel erg lang ;-)

Na de cadeautjes en de stamppotten had Bakpiet voor een lekker toetje gezorgd: appel-peer-kruidnoten-crumble. Het recept komt van hier. Voor 10 personen werd het recept verdubbeld. We serveerden er vanille ijs en slagroom bij. 



De traditie van Sinterklaas vieren werd voorgezet. Op een andere manier dan gebruikelijk, maar we hebben genoten van de gezelligheid samen ... dankbaar voor zulke lieve familieleden ... en dat is het allerbelangrijkste! Komend weekend nog meer Sint gezelligheid. We boffen maar. 

Reacties

  1. Het feest van Sinterklaas vieren kan op allerlei manieren en jullie maakten er samen een heel gezellig en wie zoet is krijgt lekkers feest van.Die A-H crumble ga ik voor zondag maken,is al een feestje opzich😋
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldig Sint feest hadden jullie. Ondanks dat het niet was zoals in andere jaren, hebben jullie er een prachtig feest van gemaakt. En dat de twee nichtjes voor elkaar iets maakten zegt genoeg. Jullie zijn een liefhebbende, creatieve, gezellige familie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat was het genieten van en met elkaar als familie….anders dan anders, maar een ontzettend gezellig samenzijn met fikse verwennerij. Dankjewel Sinterklaas!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s