Doorgaan naar hoofdcontent

Paddenstoelen en waterwerken

Ieder jaar gaan gaan we minimaal één keer in de herfst paddenstoelen spotten in het bos. In het Waterloopbos bij Kraggenburg zijn heel veel verschillende soorten paddenstoelen te zien ... èn er zijn waterwerken te bewonderen in dit bos. Beiden zijn leuk om te zien. Het Waterloopbos is op zo'n 25 auto-minuten van ons huis. Vorige week zondag reden we erheen. Aan het begin van de middag, want later op de dag waren er buien voorspeld. 



We kozen voor de Wendelbosroute, een route door het rustige stuk van het bos. Ditmaal een route met uitdagingen ... Het had flink geregend. De paden waren erg nat. Op de lage stukken in het bos was het erg zoeken naar een beetje begaanbaar pad. Wegzakken in de modder is natuurlijk geen pretje. Maar we zijn op de been gebleven. Broeken bij thuiskomst in de was en de schoenen geschrobd ... hahahaha ... m'n wandelschoenen zijn nog nooit zo vies geweest. 


Op een gegeven moment kwamen een man en vrouw op witte schoenen ons tegemoet. Ze zagen ons ploeteren en vroegen aan ons of ze misschien beter terug konden lopen. Dat hebben we ze wel geadviseerd met het schoeisel dat ze droegen. 


Ondertussen hebben we heel veel mooie paddenstoelen gezien. Ook veel nieuwe soorten die we nog niet eerder zagen. De twee meest bijzondere waren de amethistzwam / rodekoolzwam en de gele trilzwam. De eerste heeft de typische paarse kleur van rode kool. We zagen de kleur van de paddenstoelen en dachten direct aan rode kool. Ondertussen zochten we de naam via Google Lens op en onze associatie was juist. 



De gele trilzwam leek bijna licht te geven in het bos. Dichterbij gekomen leek het wel slijm / gel. 


Aan het einde van de route kwamen we bij de waterwerken. We hebben ditmaal niet alle waterwerken gezien. Dat doen we een volgende keer weer. Wel de allergrootste. Dat is de Deltagoot, een lange betonnen geul die voor onderzoek naar de effecten van golven op constructies gebruikt is. De proefmodellen worden nu niet meer gebruikt. Het Waterloopbos is een rijksmonument geworden en dit imposante bouwwerk is getransformeerd tot een kunstwerk. 



Geniet mee van alle paddenstoelen en de Deltagoot ... 















Hier de lucht nog mooi blauw. Op de terugweg in de auto begon het te regenen. Goede timing ;-)

Reacties

  1. Wat is het daar toch prachtig. Eigenlijk gewoon bij ons om de hoek. Ik zag op de regionale teletekst dat de waterwerken gerenoveerd worden. Maar het is dus ook heel bijzonder vanwege de paddenstoelen, zie ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is daar eigenlijk altijd mooi. De 'paddenstoelenwandeling' deden wij ook al eens. En fijn dat jullie het droog hielden....

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s