Doorgaan naar hoofdcontent

Frambozencake

Zoals gisteren beloofd vandaag de verjaardagstaart en verjaardagskaart. 


Dochterlief had één grote wens. De kaart verraadt wat er in het pakje zit ;-)



Ze kreeg gistermorgen nog een cadeautje waar ze minstens net zo blij mee was. De fietsen achterop de auto en met de taxi naar school. 's Middags wel een nat pak onderweg. Maar liever op de terugweg dan 's morgens al nat op school aankomen. 



In de herfstvakantie komen de vriendinnen haar verjaardag vieren. En volgend weekend vieren zoon en dochter hun verjaardagen samen met de familie. Maar uiteraard aten we gisteren ook iets lekkers bij de koffie en thee.


Ook zin in frambozencake? Dit heb je nodig:
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 7 gram vanille suiker
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 200 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 25 gram custard (deze tip kwam ik ergens tegen; lekkere toevoeging)
  • 150 gram frambozen

Zo maak je de frambozencake:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht: 150 graden).
  • Mix de boter samen met de suikers romig.
  • Voeg één voor één de eieren toe en de melk. Mix dit er goed door.
  • Zeef de bloem, bakpoeder, zout en custard en meng dit erdoor.
  • Leg bakpapier in een rechthoekig of vierkant bakblik of vet het bakblik goed in.
  • Giet het beslag in de vorm en strijk glad.
  • Duw de frambozen half in het beslag.
  • Bak de cake ongeveer 40 minuten in de oven. Test met een prikker of de cake gaar is.

Reacties

  1. Heerlijk zo'n verjaardag in delen... kun je er optimaal van genieten! Je maakte een erg leuke kaart voor je dochter!
    Custard gebruik ik ook in de appeltaart, twee lepels bij de appels... is ook heerlijk...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meerdere keren genieten is dit inderdaad. Leuk!
      Custard gebruik ik ook altijd in een appeltaart. Ik doe een paar eetlepels rechtstreeks op de bodem, zodat deze niet sompig wordt van de vulling. Geeft vast hetzelfde effect als wat jij beschrijft. Heerlijk!

      Verwijderen
  2. Lekker recept, ga ik opslaan want ik heb 's zomers veel frambozen en de Franse tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk frambozen in de tuin. Hebben wij sinds dit jaar ook.
      Een Franse tuin, dat klinkt wel heel fijn.
      Veel bakplezier!

      Verwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus ...

Havermoutkoek

Op zoek naar lekkers (zonder geraffineerde suikers) kwam ik op het wereld wijde web allerlei heerlijkheden tegen. Ik voegde er een beetje fantasie van mijzelf aan toe en ... voilà, daar kwam een heerlijke havermoutkoek uit de oven! Dit heb je nodig:  150 gr. havermout 150 gr. volkorenmeel 100 gr. geraspte kokos 75 gr. rozijnen 50 gr. gehakte noten 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) rasp van een sinaasappelschil 1 tl kaneel snufje zout 5 el appelstroop 2 el honing 2 el water 150 gr. gesmolten boter Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 (hetelucht: 160) graden Celsius.  Vet een bakblik in of bekleed het blik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten  in een kom. Meng alle natte ingrediënten  in een andere kom. Alles goed door elkaar mengen en verdelen over het bakblik. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven. Na het bakken een klein beetje af laten koelen en met een spatel in stukken verdelen.  In ee...