Dit jaar nodigde ik mijn vriendinnen en familie apart van elkaar uit op m'n verjaardag. Geen volle kamer met visite, maar een beetje verdeeld zodat je elkaar ook écht even kunt spreken.
De familie nodigde ik (vorige week zaterdag) op mijn verjaardag zelf uit. Eerst een kopje koffie en thee met een mini-slofje (volgen in een volgende blogpost) en daarna stond er een verjaardagmaaltje klaar. Ik maakte twee grote pannen met soep en bakte lekkere broodjes. Het brood bakte ik al een weekje eerder. Zodra het brood afgekoeld was, stopte ik het gauw in de vriezer om het zo vers mogelijk te houden. Zo hoefde ik op mijn verjaardag zelf het brood alleen maar te ontdooien. De pestobroodjes en de focaccia gingen nog eventjes de oven in om lauwwarm te serveren.
Om niet in de war te raken, hoe lang iedere deegje nog rijzen moest, had ik er een kladblok naast liggen ... pestobroodjes rijzen tot zo laat en het bruine brood tot zo laat ... Het liep als een trein. Alles ging zo achter elkaar de oven in.
Brood bakken vind ik heerlijk om te doen en dan de geur van vers gebakken brood ... mmmmm!
Het recept voor de pestobroodjes vind je hier, voor de focaccia met rozemarijn hier en het bruinbrood is een mix van de Bakzolder.
Mmmmm, ik ruik het hoeft bijna.
BeantwoordenVerwijderenZo kwam ik jaren lang in onze winkel om te werken en rook het vers gebakken brood al aan het begin vd staat.
Ik ruik het HIER bijna
VerwijderenHeerlijk, zelfgebakken brood. Wat heb je je gasten weer verwend. Goed idee om de visite te verdelen. Zo kom je tot leukere gesprekken, denk ik.
BeantwoordenVerwijderenMmmmmmm…….wat was het smullen die zelfgebakken broodjes. Verrukkelijk!! De broodmix van de bakzolder ook een aanrader, erg lekker. Lekkere soepje. Wat een verwennerij en gezelligheid op jouw verjaardag. Groetjes Ans
BeantwoordenVerwijderen