Een paar weken terug kwamen er mini monchou-slofjes voorbij op Pinterest. Omdat ik van plan was om de visite ook op een verjaardagsmaaltje te trakteren, leek een klein gebakje mij de ideale traktatie. Ik vind sloffen heerlijk. Ze zijn ook erg leuk om te maken en zien er meestal uit als luxe gebak. Leuk, want het oog wil ook wat.
Natuurlijk wilde ik dit recept en de smaak eerst even testen. Dus een paar weken voor mijn verjaardag bakte ik al een serie van deze mini slofjes.
We trakteerden onszelf in dat test-weekend meerdere keren op zo'n mini slofje. Boffen! 's Morgens eten we graag fruit tijdens koffietijd. Op zondag werd het fruit èn een mini slofje. We smulden van de testversie, dus goed gekeurd als traktatie.
Er kwamen heeeeel veel mini-slofjes uit de oven. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, gaat het heel vlot. Binnen no time lagen er heel veel sloffenbodempjes klaar om opgespoten te worden met het monchou-slagroom mengsel en een kers om de slofjes compleet te maken. Letterlijk "de kers op de taart" ;-)
Wat zien ze er leuk èn lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenIk ga dit onthouden, ga ze ook eens maken.
Mmmm, slofjes, ik vind ze ook zo lekker. En wat heb je er veel gemaakt en wat zullen ze gesmaakt hebben.
BeantwoordenVerwijderen