Een oranje, koninklijke lekkernij ... daar had ik zin in op Koningsdag!
Ik surfte gistermiddag wat rond op het www, keek wat er in onze keukenkastjes stond en combineerde wat recepten met als resultaat deze heerlijke oranje cupcakes.
Hier en hier vond ik inspiratie en voegde er wat "by ik" aan toe ;-). Een cupcake die niet geheel "healthy" is, maar wel in in de categorie "stuk gezonder".
Dit heb je nodig voor 18 oranje carrot-cupcakes:
Zo maak je de carrot-cupcakes:
Zet een kopje koffie of thee en geniet van deze heerlijke koninklijke lekkernij ... natuurlijk ook lekker op één van de andere 364 dagen in het jaar ;-).
Morgen een blogpost over de koninklijke praalwagen (net als hier en hier). Fijne Koningsdag!
Ik surfte gistermiddag wat rond op het www, keek wat er in onze keukenkastjes stond en combineerde wat recepten met als resultaat deze heerlijke oranje cupcakes.
Hier en hier vond ik inspiratie en voegde er wat "by ik" aan toe ;-). Een cupcake die niet geheel "healthy" is, maar wel in in de categorie "stuk gezonder".
Dit heb je nodig voor 18 oranje carrot-cupcakes:
- 200 ml zonnebloemolie
- 200 gram rietsuiker
- 3 eieren
- 1 tl vanille extract
- 100 gram tarwemeel
- 100 gram volkoren meel
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 1 tl kaneel
- 250 gram geraspte wortels
- 50 gram grof gehakte pecannoten (of walnoten)
- 100 gram cashewnoten
- 1 el citroensap
- 2 el kokosolie
- 2 el honing
Zo maak je de carrot-cupcakes:
- Doe de cashewnoten in een schaaltje met water en week ze voor 4 uren of laat het een nacht in de koelkast staan. (Ik bakte gistermiddag de cupcakes, zette de noten vannacht in de koelkast en bestreek vanochtend de cupcakes met de frosting.)
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht: 160 graden).
- Mix de olie, eieren, rietsuiker en vanille extract goed door elkaar.
- Voeg bloem, volkoren meel, bakpoeder, zout en kaneel toe. Spatel alles door elkaar.
- Schep vervolgens ook de wortels er door (bewaar eventueel een beetje voor de garnering) en de pecan- of walnoten.
- Doe papieren cupcake-vormpjes in een bakblik en vul de vormpjes met het beslag.
- Bak de carrot-cupcakes voor ongeveer 30 minuten. Laat ze goed afkoelen.
- Giet het overtollige water van de cashewnoten. Doe ze in de keukenmachine of een hakmolentje samen met citroensap, kokosolie en honing. Mix de massa tot een glad romig geheel. (Voeg eventueel wat extra kokosolie toe als het niet smeuïg genoeg is of wat extra honing indien je van zoeter houdt.)
- Bestrijk de afkoelde carrot-cupcakes met deze healthy frosting. Decoreer eventueel met wat wortel.
Zet een kopje koffie of thee en geniet van deze heerlijke koninklijke lekkernij ... natuurlijk ook lekker op één van de andere 364 dagen in het jaar ;-).
Morgen een blogpost over de koninklijke praalwagen (net als hier en hier). Fijne Koningsdag!
Ik ben absoluut geen kok, en vind het altijd heel knap dat jij zelf recepten bedenkt ( of in ieder geval zo aanpast dat het een gezonde lekkernij wordt).
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen, Mieke. Dank je wel!
VerwijderenMmm, deze lijken me heerlijk! Ik hou van carrot cake, ga jouw recept maar meteen even opslaan. Thanks!
BeantwoordenVerwijderenGraag gedaan.
VerwijderenMocht je ze gaan proberen en geen geduld hebben om te wachten op het weken van de cashewnoten, dan is het misschien handig om te weten dat ze "naturel" ook heerlijk zijn!
Jouw oranje cupcakes zien er heerlijk uit. De wortelen geven de cupcakes precies de goede kleur voor koningsdag al smaken op andere dagen vast ook heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Margaret
Echte oranje gebakjes die ook nog eens lekker zijn..... zoveel leuker om die zelf gemaakt te hebben.
BeantwoordenVerwijderen