Een regenachtige dag in de vakantie. Dochterlief wilde graag iets lekkers bakken. Ze zocht m'n hele blog af, maar kon het recept voor de chocolademarmercake niet vinden. In de basis is hij gelijk aan deze bitterkoekjescake, maar dan natuurlijk met chocolade i.p.v. bitterkoekjes. Een goede reden om het recept hier nogmaals te delen, zodat we het weer bij de hand hebben voor een volgende keer ... of als jullie ook zin in chocolademarmercake hebben!
Dochterlief ging aan de bak. Helpen was verboden. Behalve bij de afwas dan ... ;-)
Dit heb je nodig:
Zo maak je de chocolademarmercake:
- 200 gram zachte roomboter
- 200 gram rietsuiker
- 4 eieren (Of 3 eieren en 50 ml melk. Tijdens één van de vorige baksessies waren er nog maar 3 eieren en voegden we 50 ml melk als alternatief toe. Dit zorgde voor een zachter effect!)
- 200 gram bloem
- 1 el bakpoeder
- snuf zout
- 1 tl vanille aroma
- 2 el cacaopoeder
Zo maak je de chocolademarmercake:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht: 150 graden).
- Klop de roomboter samen met de rietsuiker luchtig.
- Mix de eieren er goed doorheen (en melk als je dit gebruikt i.p.v. het 4e ei)
- Zeef de bloem boven de kom, voeg zout en bakpoeder toe.
- Mix tot een mooi beslag. Voeg op het laatst ook de vanille aroma toe.
- Verdeel het beslag in twee porties en roer door één van de porties het cacaopoeder.
- Doe het beslag om en om in een ingevet cakeblik. Haal een mes door het beslag voor een optimaal marmereffect.
- Bak de cake ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een satéprikker er droog uitkomt.
Toen de cake uit de oven kwam, regende het buiten nog verder. Binnen was er koffie met cake ... mmmmm!
Koffie uit m'n vakantiecadeautje. Een nieuwe koffiezetter die ook ideaal voor op de camping is. Het is een beetje oefenen met de juiste hoeveelheden en zetmethode. Dat experimenteren vind ik erg leuk om te doen. En de koffie is zo lekker!
Jullie maken van een regendag een heerlijke dag. Leuke koffiezetter heb je.
BeantwoordenVerwijderen