Doorgaan naar hoofdcontent

Lekkers van de bbq

Regen ... heerlijk na die warme dagen ... goed voor de natuur (en ook voor mij ;-)) Zondag was een fijn dagje om buiten te zijn. We aten 's avonds lekkers van de barbecue. Naast bekende dingen als garnalen en een runderspies probeerden we ook nieuwe dingen uit. 


Waaronder deze heerlijke portobello caprese. Bij gebrek aan portobello's gingen wij voor kastanjechampignons; smaakte heerlijk ...


... en aardappelsalade met makreel en venkel. Ook hier een variatie, omdat er geen venkel was. In plaats daarvan maakte ik de salade met witte kool. Smullen! 


Ik ben niet zo van de heel zoete dingen, maar dochterlief zag dit toetje in de Allerhande staan en vroeg op haar allerliefst of we dat gingen maken ... Ach ja, een beetje afwijken van je normaal is best eens goed, toch? 


Barbecue s'mores met aardbeien en chocolade ... net als bij een grand dessert in een restaurant gezellig met z'n allen uit één schaal eten.


Een beetje barbecue-inspiratie voor jullie in dit blogje en ik kan het lekkers de volgende keer makkelijk terugvinden op deze manier. Hebben jullie nog goede tips voor de barbecue? Lees ze graag! 

Reacties

  1. Vroeger vaak gebarbecued , maar de laatste jaren niet meer. Dus ik heb geen tips voor je. Maar van wat ik hier zie, heb je zelf ook wel lekkere ideeen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, jullie dochter weet wel hoe ze jullie enthousiast kan maken voor iets lekkers als toetje hè.
    Ziet er allemaal heerlijk uit, mmmmmmm.
    Ik heb niet echt een favoriet bbq gerecht, wij eten op de camping best vaak van de bbq, maar omdat er niet als bij de hand hebben zoals thuis is dat vaak iets "makkelijks".

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie toetje zag er zo lekker uit! Dat wilde ik ook maken als verrassing voor de kinderen vanavond. Helaas ging ie te hard op de bbq en viel het tegen. Volgende keer doen we de marshmallows weer in een ovenschaal in de oven, dat werkt beter bij ons.
    Wij eten graag vis op de bbq. En groenten. Vandaag deed ik gesneden paprika, courgette en rode ui met wat olijfolie en Italiaanse kruiden op een aluminium schaaltje. Zachtjes laten garen op de bbq en zo lekker. Een aardappeltje in de schil in folie ga ik binnenkort ook weer eens doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus ...

Havermoutkoek

Op zoek naar lekkers (zonder geraffineerde suikers) kwam ik op het wereld wijde web allerlei heerlijkheden tegen. Ik voegde er een beetje fantasie van mijzelf aan toe en ... voilà, daar kwam een heerlijke havermoutkoek uit de oven! Dit heb je nodig:  150 gr. havermout 150 gr. volkorenmeel 100 gr. geraspte kokos 75 gr. rozijnen 50 gr. gehakte noten 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) rasp van een sinaasappelschil 1 tl kaneel snufje zout 5 el appelstroop 2 el honing 2 el water 150 gr. gesmolten boter Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 (hetelucht: 160) graden Celsius.  Vet een bakblik in of bekleed het blik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten  in een kom. Meng alle natte ingrediënten  in een andere kom. Alles goed door elkaar mengen en verdelen over het bakblik. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven. Na het bakken een klein beetje af laten koelen en met een spatel in stukken verdelen.  In ee...