Een taart met gele accenten vind ik zo mooi bij Pasen passen. Ditmaal maakte ik een yoghurtcitroentaart. Hij smaakt een tikkeltje zoet-zuur ... heerlijk!
Wil je ook een yoghurtcitroentaart maken? Dit heb je nodig:
- 250 gram biscuitjes (bijvoorbeeld haverkoekjes)
- 125 gram roomboter
- 2 citroenen + 1 citroen om te decoreren
- 8 blaadjes gelatine
- 250 gram slagroom
- 150 gram witte basterdsuiker
- 500 gram Griekse yoghurt
- (chocolade) eitjes om te decoreren
Zo maak je de yoghurtcitroentaart:
- Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur.
- Verkruimel de biscuitjes.
- Meng de gesmolten boter door de verkruimelde biscuitjes.
- Bekleed een springvorm (24 tot 26 cm) met bakpapier, verdeel de biscuitjes over de bodem en druk dit goed aan.
- Zet de bodem in de koelkast.
- Week de blaadjes gelatine in koud water.
- Rasp de schil van 2 citroenen en pers ze vervolgens uit.
- Klop de slagroom stijf terwijl je beetje bij beetje de suiker toevoegt.
- Verwarm het citroensap op laag vuur.
- Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer goed door.
- Meng de yoghurt, citroensap met gelatine en citroenrasp.
- Spatel dit vervolgens door de slagroom.
- Giet dit mengsel op de bodem.
- Laat de taart minimaal 4 uur (een hele nacht mag ook!) opstijven in de koelkast.
- Rasp tot slot de derde citroen en decoreer hiermee de taart.
Smullen maar!
Alvast een fijn (lang) weekend gewenst. Er volgt de komende dagen nog meer Paas-post. Tot dan!
Klinkt super lekker !!
BeantwoordenVerwijderenEn leuk, nog meer Pasen, ik vind, ondanks dat ik niet van de kleur geel hou, het altijd een gezellige tijd. En vaak zo fijn voorjaars-fris.
Ziet er lekker en gezellig uit met het geel. Echt voorjaar- Pasen.
BeantwoordenVerwijderenBen benieuwd of er 1e paasdag nog een puntje is. Groetjes Ans
Ha Ans, was de taart lekker? Ze hadden vast wel een stukje voor je bewaard.
BeantwoordenVerwijderenDie taart ziet er heerlijk uit ! Dank je voor het delen van het recept.
BeantwoordenVerwijderen