Doorgaan naar hoofdcontent

Monchouslof

Na de aardbeienslof van vorige week bakten we dit weekend een monchouslof. Verrukkelijk!


Vanmorgen was ik al op tijd op pad om kersen (en ander fruit, groente, brood, kaas en eieren ;-)) op de markt te halen. 


We waren vanochtend namelijk ook uitgenodigd om naar de presentatie van de musicalklas van dochterlief te kijken. Het was haar eerste optreden met publiek sinds ze op musicalles zit. Ze straalde! Wij apetrots natuurlijk.



Daarna aan de bak met dit recept voor monchouslof zonder geraffineerde suikers. De kersenvulling er bovenop heeft qua uiterlijk veel weg van die uit een blik, maar deze is zo veel lekkerder. Het zijn gekookte kersen ingedikt met een beetje maizena. Zo eenvoudig en puur kan het zijn.


De rest van de middag ben ik met kaartjes en cadeautjes bezig geweest. Die zien jullie binnenkort hier.


Fijn weekend verder! 

Reacties

  1. Wat ziet die kersenslof er verrukkelijk uit. Smullen...
    Wat mooi om naar de presentatie van de musical klas te mogen kijken. Daar mag je zeker trots op zijn. Klasse!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er ook alweer heerlijk uit. Het is echt een varieer-koekblik, en dat is leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog lekkerder om deze in te dikken met custard poeder in plaats van met maizena

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus ...

Havermoutkoek

Op zoek naar lekkers (zonder geraffineerde suikers) kwam ik op het wereld wijde web allerlei heerlijkheden tegen. Ik voegde er een beetje fantasie van mijzelf aan toe en ... voilà, daar kwam een heerlijke havermoutkoek uit de oven! Dit heb je nodig:  150 gr. havermout 150 gr. volkorenmeel 100 gr. geraspte kokos 75 gr. rozijnen 50 gr. gehakte noten 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) rasp van een sinaasappelschil 1 tl kaneel snufje zout 5 el appelstroop 2 el honing 2 el water 150 gr. gesmolten boter Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 (hetelucht: 160) graden Celsius.  Vet een bakblik in of bekleed het blik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten  in een kom. Meng alle natte ingrediënten  in een andere kom. Alles goed door elkaar mengen en verdelen over het bakblik. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven. Na het bakken een klein beetje af laten koelen en met een spatel in stukken verdelen.  In ee...