Wat een leuke reacties op mijn vorige post over het zelfgebakken brood en de duurzame broodzakken. Dank jullie wel! Vandaag het recept van één van de broden die we in de afgelopen weken bakten.
Volgens zoonlief is dit brood "oh, mega lekker" ... wie vaker meeleest, weet dat zoonlief dol op woordgrapjes is. Voor dit brood gebruikte ik Omega-mix van de natuurvoedingswinkel. Zoonlief zag het etiket op de zak met pitten en zaden en grapte: "Oh, mega lekker zal dit brood vast en zeker worden!"
En hij had helemaal gelijk! Wil je ook zo'n "oh, mega lekker-brood" bakken? Dit heb je nodig:
- 350 gram water (je leest het goed ... "gram" ... dit komt overeen met 350 ml water, maar wegen is nauwkeuriger)
- 200 gram volkorenmeel
- 300 gram bloem
- 80 gram roggebloem
- 50 gram Omega-mix (of andere pitten en zaden)
- 7 gram droge gist
- 8 gram zout
- 40 gram zonnebloemolie
Doe alle ingrediënten in deze volgorde in het blik van de broodbakmachine, kies een normaal programma en laat de machine het werk doen.
Even af laten koelen na het bakken, het brood uit het blik verwijderen en verder af laten koelen op een rooster. Bewaar het brood tot gebruik in een duurzame broodzak of wikkel het in een schone theedoek.
Als je geen broodbakmachine hebt, vind je hier heel veel tips voor het zelf kneden, vormen en bakken van brood.
Lijkt me heerlijk en je broodzakken zien er ook mooi uit!
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijk brood lijkt me dat. Ik denk dat de broodbakker geen tijd krijgen om vies te worden, zo snel gaan die broden steeds op.
BeantwoordenVerwijderenBroodbakker moet natuurlijk zijn: broodzakken
BeantwoordenVerwijderen