Nog bedankt voor jullie reacties op mijn vorige berichtje. Leuk om te lezen dat er meer vaders zijn waarvan het talent niet bij de haren van de dochters ligt ;-). Ik heb een super mooie week gehad in Ierland ... veel inspiratie opgedaan, stof tot nadenken voor mijn werk, cultuur, natuur en Ierse Guinness geproefd. Een waardevolle week!
Voor de meesters en juffen deden we een zakje soep bij de pizza-twister om lekker op te snoepen tijdens de lunch.
Deze week was de verjaardag van dochterlief. En uiteraard mocht ze ook op school trakteren. Dit jaar maakten we pizza-twisters. De ingrediëntenlijst is kort. Veel geduld bij het maken is wel nodig!
Dit heb je nodig:
- 500 gram tarwemeel
- 300 ml water
- 9 gram zout
- 10 gram gist
- 2 el (zonnebloem)olie
- 150 gram rode pesto
- 100 gram ham in dunne plakjes
- 150 gram geraspte kaas
Zo maak je het:
- Van het meel, water, zout, gist en olie maak je pizzadeeg. Ik laat mijn broodbakmachine het kneedwerk en de 1e rijs doen. Heb je geen broodbakmachine kijk dan hier voor broodbaktips.
- Na de eerste rijs rol je het deeg uit tot een lap van 60x30 cm. Ik doe dat op een schoon werkblad waarop ik wat zonnebloemolie doe tegen het plakken.
- Eén helft (van 15x60 cm) smeer je royaal in met rode pesto. Op de andere helft doe je een klein beetje pesto, zodat het mooi plakt straks.
- Verdeel de plakjes ham over de ene helft.
- Strooi vervolgens de kaas erover.
- Klap de "lege" helft over de "gevulde" helft heen.
- Snijd 30 repen van 2 cm breed (de repen zijn ongeveer 15 cm lang).
- Draai beide uiteinden tegengesteld (net zo als je een handdoek uitwringt) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat dit nog ongeveer 30 minuten rijzen.
- Verwarm onder tussen de oven voor op 220 graden Celcius (hetelucht: 200 graden).
- Bak de pizza-twisters ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: Je kunt de pizza-twisters ook van kant-en-klaar pizzadeeg maken (dit vind je in de koeling van de supermarkt). Het draaien van de twisters vraagt dan nog wel het nodige geduld, maar lang wachten tijdens het rijzen is dan niet nodig.
Voor de meesters en juffen deden we een zakje soep bij de pizza-twister om lekker op te snoepen tijdens de lunch.
Zo leuk ... dochterlief vond alleen de bekertjes nog een beetje saai. Er moest nog wat meer versiering bij. Iets van vlaggetjes ofzo. Ze ging op zoek naar dingen die ze kon gebruiken. Van roerstaafjes en washi-tape (en een piep klein beetje hulp van mij) maakte ze er vrolijke vlaggetjes bij. En toen was de traktatie naar haar wens. Heerlijk die eigen inbreng.
Wat een leuke traktatie. En het lijkt me heerlijk smaken.
BeantwoordenVerwijderenNog gefeliciteerd !
Mmmmm, ondanks het vroege tijdstip (het is nu kwart voor 9) loopt mij het water in de mond, Pizza....I Love It!!
BeantwoordenVerwijderenLeuk recept, bedankt voor het delen, wie weet..... want komende week vakantie.
Oh ja en alsnog gefeliciteerd!!
BeantwoordenVerwijderenNog van harte gefeliciteerd! De traktaties zijn er heel mooi en erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenMmmm... ziet er lekker uit! Thx voor het recept, lekker!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Sofie