Vorige week bakten we een heerlijke stroopwafeltaart voor de verjaardag van de kids. Eén van de kleine gasten die kwam, eet net als dochterlief zo min mogelijk geraffineerde suikers. Daarnaast is er nog een aantal producten dat vermeden wordt. Terwijl de winkels al gesloten waren, bedacht ik mij dat ik hem ook met wat lekkers wilde verrassen ... Ik bladerde wat tussen mijn recepten, dook de keukenkastjes in, mixte het één en ander in een beslagkom en toverde een uurtje later deze cupcakes uit de oven. Gelukt ... Joepie!
Zeker voor herhaling vatbaar. De kans is groot dat het kladbriefje binnenkort bij het oud papier belandt, daarom typ ik het recept hier uit. Ook voor jou, mams, kun jij ze ook bakken!
Dit heb je nodig:
Zo maak je de cupcakes:
Lekker smullen natuurlijk, maar een paar cakejes bewaren kan ook heel goed ... in de diepvries! Als wij naar een feestje gaan, pakken we geregeld iets uit de diepvries om mee te nemen voor dochterlief. Reuze handig om wat lekkers op voorraad te hebben.
Zeker voor herhaling vatbaar. De kans is groot dat het kladbriefje binnenkort bij het oud papier belandt, daarom typ ik het recept hier uit. Ook voor jou, mams, kun jij ze ook bakken!
Dit heb je nodig:
- 200 gram speltbloem
- 1 el wijnsteenbakpoeder
- 150 gram kokosbloesemsuiker
- 60 ml zonnebloemolie
- 180 ml karnemelk
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- 1 grote appel
Zo maak je de cupcakes:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (tip van Rudolph van Veen: bak cupcakes niet op de hete lucht-stand van je oven; de cakejes vormen mooier als je op de "gewone stand" bakt ...)
- Meng de speltmeel, het bakpoeder en de kokosbloesemsuiker in een kom.
- Meng in een andere kom de zonnebloemolie, karnemelk en het ei.
- Mix de natte en droge ingrediënten goed door elkaar.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
- Bestrooi de appel met kaneel en meng door het beslag.
- Vul 10 (voor wat grotere cupcakes) of 12 (voor kleinere versies) papieren vormpjes met het beslag.
- Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Lekker smullen natuurlijk, maar een paar cakejes bewaren kan ook heel goed ... in de diepvries! Als wij naar een feestje gaan, pakken we geregeld iets uit de diepvries om mee te nemen voor dochterlief. Reuze handig om wat lekkers op voorraad te hebben.
mmmm.......lekker waren de cup cakes. Een heerlijke traktatie.
BeantwoordenVerwijderenje trouwe volger