Op zoek naar een lekker recept met spitskool vond ik een hartige taart en een stamppot. Ik nam het beste uit beide recepten en combineerde dit tot deze overheerlijke spitskooltaart.
Dit heb je nodig:
- 1 spitskool
- 1 ui
- 1 appel (op de foto zie je er twee; ik gebruikte er uiteindelijk eentje)
- handje vol walnoten
- 4 plakjes (diepvries)bladerdeeg of een rol verse bladerdeeg
- 1 tl kaneel
- 1 el kerrie
- peper en zout
- 1 ei
Zo maak je de spitskooltaart:
- Verwarm de oven voor op 220 graden (of 200 graden hete lucht).
- Snipper de ui.
- Snijd de spitskool in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
- Fruit de ui in wat olijfolie aan, voeg vervolgens de spitskoolreepjes toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de kerrie toe plus peper en zout naar smaak.
- Vet een ovenschaal in.
- Schep het ui- en spitskoolmengsel in de ovenschaal.
- Was de appel, verwijder het klokhuis, snijd in dunne plakjes en leg deze bovenop de spitskool.
- Verdeel de walnoten erover en bestrooi met de kaneel.
- Maak meerdere kleine gaatjes of een groter gat in het bladerdeeg, zodat de hete lucht straks in de oven kan ontsnappen. Ik maakte van de cirkels die ik eruit sneed een appeltje en plakte deze op de plakjes bladerdeeg. Maak van de 4 plakjes één geheel en leg dit over het mengsel in de ovenschaal.
- Klop het ei los en bestrijk de plakjes bladerdeeg hiermee.
- Bak de spitskooltaart ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Smullen maar!
PS: Het is hier wat rustig. Mijn handen maak meer creatieve dingen dan dat mijn vingers blogjes typen. De laptop aanzetten om een blogje te typen vraagt net wat meer dan een Instagram-post op mijn telefoon maken. Zo'n recept uittypen is toch net wat handiger hier op mijn blog. Daarom vandaag wel een blogpost hier.
Als je Instagram hebt, kun je me ook daar volgen. Ben je een bloglezer dan vraagt het ietsje meer geduld ... ;-)
Anneke
BeantwoordenVerwijderenHaha, iets te snel enter. Wat een heerlijk gerecht :)
Verwijderen