Doorgaan naar hoofdcontent

Recept van de maand #4

Dit keer recept 4 in de serie "recept van de maand". Een initiatief van Elisabeth om heel gewone recepten met elkaar te delen op de tweede vrijdag van de maand. Geen ingewikkeld culinaire hoogstandjes, maar gewoon lekkere recepten. 


In december kwam hier een hartige taart met prei, kerrie en gehakt voorbij. Ik beloofde toen een hartige taart zonder vlees en vis voor de maand januari.

Ditmaal een taart met brocoli, cherrytomaatjes en mozarella in de hoofdrol.


Dit heb je nodig (voor 4 personen):
  • een flinke stronk broccoli
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 2 el paneermeel
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bol mozarella
  • 250 gram crème fraîche
  • 3 eieren
  • 2 tl oregano
  • peper en zout


Zo maak je de hartige taart met broccoli:
  • Snijd de broccoli in kleine stronkjes. De stengel snijd je in kleine stukjes.
  • Kook de broccoli ongeveer 5 minuten en laat vervolgens uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hete lucht).
  • Vet een (ronde) ovenschaal in en bekleed met de plakjes bladerdeeg.
  • Prik gaatjes in het bladerdeeg en bestrooi met de paneermeel.
  • Leg de gekookte broccoli op het bladerdeeg.
  • Halveer de tomaatjes en leg ze tussen de broccoli.
  • Breng op smaak met peper, zout en de oregano.
  • Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de broccoli en tomaatjes.
  • Klop de eieren en crème fraîche los. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Verdeel dit over de ovenschaal.
  • Bak de hartige taart voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.


Op de blog van Elisabeth vind je nog veel meer linkjes naar lekkere recepten. Leuk om een kijkje te nemen!

Reacties

  1. Lekker, wij zijn dol op hartige taarten en ik maak regelmatig zo’n taart met een vergelijkbaar recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het klinkt heerlijk, dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmmm!
    Ik zal je zeggen, ik ga het meteen maken dit weekend, ik heb (bijna) alle ingrediënten in huis, dus het kan zo de oven in.
    Dank je wel voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt heerlijk en zo ziet hij er bij jou ook uit. Zelf ga ik de mozzarella vervangen door blauwe schimmelkaas, want ik ga hem natuurlijk maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hartige taart... altijd goed! Wij eten af en toe vegetarisch, maar ik kan er altijd nog wat katenspekreepjes aan toe voegen...:)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er heerlijk uit en crème fraiche is weer eens iets anders als slagroom.
    Wij eten ook graag een ovenschotel. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat moet heerlijk smullen zijn van deze hartige taart met groenten.
    Bak het ook wel eens op deze manier met broccoli, ei. kookroom en feta blokjes op kruidenolie uit glazen potje(recept van mijn zus)
    Bedankt voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen

  8. Ja, dat is weer iets lekkers. Wij zijn gek op hartige taart, dus dit komt zeker op tafel.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus ...

Havermoutkoek

Op zoek naar lekkers (zonder geraffineerde suikers) kwam ik op het wereld wijde web allerlei heerlijkheden tegen. Ik voegde er een beetje fantasie van mijzelf aan toe en ... voilà, daar kwam een heerlijke havermoutkoek uit de oven! Dit heb je nodig:  150 gr. havermout 150 gr. volkorenmeel 100 gr. geraspte kokos 75 gr. rozijnen 50 gr. gehakte noten 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) rasp van een sinaasappelschil 1 tl kaneel snufje zout 5 el appelstroop 2 el honing 2 el water 150 gr. gesmolten boter Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 (hetelucht: 160) graden Celsius.  Vet een bakblik in of bekleed het blik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten  in een kom. Meng alle natte ingrediënten  in een andere kom. Alles goed door elkaar mengen en verdelen over het bakblik. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven. Na het bakken een klein beetje af laten koelen en met een spatel in stukken verdelen.  In ee...