Niets lekkerder dan Koningsdag vieren met een oranje baksel. Je kunt natuurlijk heerlijk oranjegebak kopen. De winkels in Nederland liggen er vol mee rond 27 april. Zelf iets bakken is nóg leuker (vind ik dan ... hahaha ...).
Na alle sloffen in kleine en grote formaten rond mijn verjaardag had ik de smaak te pakken. Dit jaar ging ik voor een oranje sinaasappelslof op Koningsdag. M'n inspiratie haalde ik op verschillende plekken.
Voor de bodem gebruikte ik dit recept. In plaats van amandelspijs voegde ik ditmaal kokosspijs toe. Hier lees je hoe je dat maakt. Voor de sinaasappelmouse liet ik mijn inspireren door dit recept. Verder voegde ik er nog een beetje "BY IK" aan toe ;-) Jammer dat ik jullie niet een hapje kan laten proeven via het beeldscherm ...
Gisteravond bekeken we alle praalwagens die geknutseld waren door scholen, buurten en kinderen tijdens de Lampionnenoptocht. Sinds de kinderen niet meer op de basisschool zitten, gaan we zelf niet meer aan de knutsel. Maar gezellig kijken is natuurlijk ook erg leuk. Via het linkje Koningsdag zie je de knutsels uit de voorgaande jaren. Straks gaan dochterlief en ik even de vrijmarkt over. Bij thuiskomst wacht de oranjeslof met een kopje koffie op ons.
Fijne Koningsdag!
Wat een fleurig blog heb je gemaakt….oranje…helemaal in stijl voor Koningsdag. Wat ziet de slof er smakelijk uit, heeft vast lekker gesmaakt. Het zonnetje was er dus boffen voor de activiteiten in de buitenlucht. Groetjes Ans
BeantwoordenVerwijderen