Doorgaan naar hoofdcontent

Oranjeslof op Koningsdag

Niets lekkerder dan Koningsdag vieren met een oranje baksel. Je kunt natuurlijk heerlijk oranjegebak kopen. De winkels in Nederland liggen er vol mee rond 27 april. Zelf iets bakken is nóg leuker (vind ik dan ... hahaha ...). 


Na alle sloffen in kleine en grote formaten rond mijn verjaardag had ik de smaak te pakken. Dit jaar ging ik voor een oranje sinaasappelslof op Koningsdag. M'n inspiratie haalde ik op verschillende plekken. 


Voor de bodem gebruikte ik dit recept. In plaats van amandelspijs voegde ik ditmaal kokosspijs toe. Hier lees je hoe je dat maakt. Voor de sinaasappelmouse liet ik mijn inspireren door dit recept. Verder voegde ik er nog een beetje "BY IK" aan toe ;-) Jammer dat ik jullie niet een hapje kan laten proeven via het beeldscherm ...




Gisteravond bekeken we alle praalwagens die geknutseld waren door scholen, buurten en kinderen tijdens de Lampionnenoptocht. Sinds de kinderen niet meer op de basisschool zitten, gaan we zelf niet meer aan de knutsel. Maar gezellig kijken is natuurlijk ook erg leuk. Via het linkje Koningsdag zie je de knutsels uit de voorgaande jaren. Straks gaan dochterlief en ik even de vrijmarkt over. Bij thuiskomst wacht de oranjeslof met een kopje koffie op ons.

Fijne Koningsdag! 



Reacties

  1. Wat een fleurig blog heb je gemaakt….oranje…helemaal in stijl voor Koningsdag. Wat ziet de slof er smakelijk uit, heeft vast lekker gesmaakt. Het zonnetje was er dus boffen voor de activiteiten in de buitenlucht. Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus ...

Havermoutkoek

Op zoek naar lekkers (zonder geraffineerde suikers) kwam ik op het wereld wijde web allerlei heerlijkheden tegen. Ik voegde er een beetje fantasie van mijzelf aan toe en ... voilà, daar kwam een heerlijke havermoutkoek uit de oven! Dit heb je nodig:  150 gr. havermout 150 gr. volkorenmeel 100 gr. geraspte kokos 75 gr. rozijnen 50 gr. gehakte noten 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) rasp van een sinaasappelschil 1 tl kaneel snufje zout 5 el appelstroop 2 el honing 2 el water 150 gr. gesmolten boter Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 (hetelucht: 160) graden Celsius.  Vet een bakblik in of bekleed het blik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten  in een kom. Meng alle natte ingrediënten  in een andere kom. Alles goed door elkaar mengen en verdelen over het bakblik. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven. Na het bakken een klein beetje af laten koelen en met een spatel in stukken verdelen.  In ee...