Doorgaan naar hoofdcontent

Speculaas-boterkoek

Boterkoek is één van mijn favoriete baksels. In deze tijd van het jaar voeg ik aan allerlei dingen speculaaskruiden toe. Zo lekker!


Aan mijn basisrecept voor boterkoek voegde ik ook al eens speculaaskruiden toe. Maar toen dit recept ergens voorbij kwam, had ik zin om deze variant uit te proberen. 


Eenvoudig om te maken en heerlijk van smaak. Door 'm in een vierkante bakvorm te bakken, kun je lekker veel stukjes snijden. Zo is er ook nog ruimte om ander lekkers te snoepen ;-)


Wij zetten de puntjes op de i voor onze surprises en gedichten. Zondagmiddag vieren we Sint met z'n tienen. Zo gezellig. Verwachten jullie Sinterklaas nog bij jullie thuis? Fijn weekend! 

Reacties

  1. Wat ziet deze koek er mooi uit.
    En zo leuk op de foto gezet.
    Speculaaskruiden zijn heerlijk in veel recepten.
    Wij vieren geen Sinterklaas, dus ik ben al helemaal met de kerst bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Slim idee om een vierkanten vorm te gebruiken. De speculaas-boterkoek ziet er mooi en lekker uit. Met kleine kinderen in de familie wordt Sinterklaas gevierd, al merk ik dat alle volwassenen steeds minder zin in dit feest hebben. We vinden cadeautjes onder de kerstboom, zonder kinderen met een verhaal voor de gek te houden, eigenlijk veel gezelliger. En ook dan wordt er geknutseld voor elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit. Fijne Sinterklaas gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er verrukkelijk uit!!! Kijk uit naar zondag…..surprises….gedichten en om z’n allen Sint te vieren. Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk dat jullie Sinterklaas nog zo gezellig Die boterkoek valt vast en zeker in de smaak!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus ...

Havermoutkoek

Op zoek naar lekkers (zonder geraffineerde suikers) kwam ik op het wereld wijde web allerlei heerlijkheden tegen. Ik voegde er een beetje fantasie van mijzelf aan toe en ... voilà, daar kwam een heerlijke havermoutkoek uit de oven! Dit heb je nodig:  150 gr. havermout 150 gr. volkorenmeel 100 gr. geraspte kokos 75 gr. rozijnen 50 gr. gehakte noten 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) rasp van een sinaasappelschil 1 tl kaneel snufje zout 5 el appelstroop 2 el honing 2 el water 150 gr. gesmolten boter Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 (hetelucht: 160) graden Celsius.  Vet een bakblik in of bekleed het blik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten  in een kom. Meng alle natte ingrediënten  in een andere kom. Alles goed door elkaar mengen en verdelen over het bakblik. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven. Na het bakken een klein beetje af laten koelen en met een spatel in stukken verdelen.  In ee...