Dochterlief kreeg van de kindernevendienst een Paaspakketje met de uitdaging iets lekkers te bakken. Het pakketje bevatte een pak witbroodmix, een kleurplaat en Paasverhalen.
Van de helft van het pak witbroodmix maakten we kaneelkransjes. We volgden hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. Na de eerste rijs verdeelden we dit in vieren, rolden daar rechthoekjes van en bestreken de helft met een mengsel van 40 gram gesmolten roomboter, 2 theelepels kaneel, 25 gram rietsuiker en 15 gram amandelmeel. Het idee van de vulling komt van hier.
Vervolgens klapten we het rechthoekje dubbel, sneden het bijna helemaal in (in de lengte), draaiden van de twee repen een wokkel en vormden hier een kransje van. Weer laten rijzen en vervolgens op 200 graden Celsius (hete lucht) bakken gedurende 16 à 18 minuten. Mmmmm ... heerlijke zoete broodjes!
De andere helft van het pak broodmix gebruikten we om een breekbrood te maken. Brood breken en samen delen is natuurlijk wel heel toepasselijk met Pasen.
We verdeelden het deeg in 15 stukjes na de eerste rijs, maakten daar bolletjes van, dipten die in lijnzaad, pompoenpitten of Omegamix en legden ze in een klein bakblik. Voor de tweede keer laten rijzen en daarna gedurende 18 à 20 minuten bakken op 200 graden Celsius (hete lucht).
Vorig jaar zocht ik lang naar een recept voor eierbrood. Na enig speurwerk kwam ik erachter dat dit brood in andere delen van Nederland en België briochebrood heet. Ik vond verschillende recepten. Vorig jaar bakte ik eierbrood volgens dit recept. Ik was toen te laat voor dit recept dat er ook heel lekker uit zag. Dit jaar begon ik een dag eerder. Het resultaat is een heerlijk eierbrood. Likje roomboter erop en smullen maar.
Alle broodjes samen vormen een heerlijke Paasbrunch. Vandaag en morgen nog een keer ;-)
Tot slot nog een heerlijke bokkepootjes-Monchoutaart volgens dit recept voor bij de koffie. In plaats van allemaal gewone bruine bokkepootjes gebruikten wij de helft gewone en voor de andere helft gele Paasbokkepootjes. En in plaats van advocaat voegden we lemoncurd toe (volgens dit recept) ... want hier eten kinderen mee ;-)
We genieten samen van deze eerste Paasdag. Fijne dagen voor jullie allemaal!
Wateren lekkere recepten allemaal. Leuk om alle recepten te geven. Die taart lijkt me heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenFijne dagen!
Wat een lekkerst allemaal. Een taart met gele bokkenpoten gedecoreerd zag ik meerder malen voorbijkomen, erg leuk idee. Fijne Pasen verder.
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit allemaal!😋 Eet smakelijk!!
BeantwoordenVerwijderenAls ik jouw blog bezoek loopt het water altijd in mijn mond, heerlijk!!
BeantwoordenVerwijderenWij verkochten in de winkel ook "Brioche", dus die naam kende ik wel.
Fijne 2de dag voor jullie, geniet maar lekker met elkaar
Wat zullen jullie heerlijk gesmuld hebben van al dat lekkers.
BeantwoordenVerwijderenBrioche brood kennen wij ook. Bak het regelmatig, dus niet alleen met Pasen. Doe het wel altijd in het weekend. Wat er ook heel lekker op is (vinden wij dan), roomboter, tuinkers (zelf gekweekt in de vensterbank) en wat rietsuiker mmm...
BeantwoordenVerwijderenDat klinkt idd ook erg lekker!
VerwijderenDag Ilse,
BeantwoordenVerwijderenKom even bij je langs om te vertellen dat ik via de
ATC ruil bij Mieke ook een kaartje van jou heb ontvangen,
"Lupine" de prachtige ouderwetse plant die je jammer genoeg
niet zo vaak meer tegenkomt. Een mooi kaartje en wil je
daarvoor bedanken.
Lieve groet,
Josephine
Wat leuk dat je laat weten dat je een kaartje van mij ontvangen hebt via Mieke. Dank je wel. En heel graag gedaan!
VerwijderenO ja, nog even dan, wel heel verleidelijk hoor al dat
BeantwoordenVerwijderenlekkers wat je in deze post laat zien. En vooral op
deze tijd van de dag krijg ik altijd veel trek, het ziet
er allemaal erg lekker uit !!!!!