Koekjes bakken ... reuze gezellig om te doen ... vooral in de vakantie!
Een basisrecept voor zandkoekjes vormde de inspiratie. Wij hadden zin in koekjes met chocolade (of iets dat er op lijkt ;-)) en voegden daarom Smarties in vrolijke kleuren toe.
Het was lang geleden dat ik voor het laatst Smarties kocht. Tegenwoordig worden er natuurlijke kleurstoffen toegevoegd (vind ik heel fijn; houd niet zo van chemische kleurtjes). De kleuren zijn daardoor een stuk minder fel. Ze veranderden nog wat van kleur tijdens het bakken waardoor de koekjes mooie zachte tinten hebben.
Voor ongeveer 30 vrolijke koekjes heb je nodig:
- 150 gram koude roomboter in blokjes
- 200 gram bloem
- 100 gram rietsuiker
- 1 ei
- snuf zout
- 4 doosjes Smarties
Zo maak je de koekjes:
- Meng boter, bloem, rietsuiker, ei en zout in de keukenmachine (of met de hand). Niet te lang kneden. Zodra het een mooie deegbal is, is het klaar.
- Vorm een dikke rol van het deeg en verpak dit in huishoudfolie. Laat dit een half uurtje rusten in de koekkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
- Snijd plakjes van ongeveer een halve centimeter van het deeg af en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. (Leg de koekjes niet té dicht op elkaar; ze lopen nog wat uit.)
- Druk in ieder koekje een paar Smarties.
- Bak de koekjes in 15 tot 18 minuten mooi bruin. Laat de koekjes daarna goed afkoelen.
In een goed afgesloten koektrommel enkele dagen houdbaar. Ook leuk om als cadeautje te verpakken en uit te delen.
Ze waren heerlijk!! Jullie hebben ze goed gebakken!💪Ik vind het altijd weer leuk om verrast te worden met jullie baksels (en eten en niet te vergeten de toetjes😉)Jullie zijn er goed in!👏
BeantwoordenVerwijderenLekker recept en met de smarties en vrolijk geheel.
BeantwoordenVerwijderenBewaren in een koektrommel????? Ze zijn vast al op😂