Zaterdagmiddag ... buiten regent het ... binnen is er thee met speculaas en knutselspullen ...
Meer heeft een mens (althans dit mens ;-)) niet nodig!
Meer heeft een mens (althans dit mens ;-)) niet nodig!
Aan een recept uit het Boodschappen-magazine gaf ik een eigen draai.
Dit heb je nodig voor spelt-speculaasbrok zonder geraffineerde suikers:
- 250 gram spelt volkorenmeel
- 75 gram kokosbloesemsuiker
- 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
- 2 el speculaaskruiden (bij onze drogist hebben ze heel lekkere)
- 4 el (plantaardige) melk
- 150 gram gesmolten kokosolie
- snufje zout
- 1 eidooier
- 1 el water
Zo maak je de speculaasbrokken:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht: 160 graden).
- Doe het meel, suiker, bakpoeder, speculaaskruiden, melk, kokosolie en zout in een kom. Kneed dit goed door elkaar.
- Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik. Leg dit op een bakplaat (eventueel met bakpapier).
- Klop de eidooier los met het water en bestrijk de speculaas ermee.
- Bak voor ongeveer 25 minuten in de oven.
- Laat de speculaas afkoelen, breek in stukken, zet een kop thee en geniet!
De geur alleen al!
BeantwoordenVerwijderenIk rook het hier, heerlijk. Wat zullen jullie genoten hebben van het maken én het eten. Fijn weekend nog.
BeantwoordenVerwijderenMmmmm.... ziet er heel lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenZiet er zo lekker uit. Ik heb het recept opgeslagen. Dank je wel.
BeantwoordenVerwijderenOh, oh, wat zal het lekker ruiken bij jullie in huis!!
BeantwoordenVerwijderenMooi zoals je de foto's hebt gemaakt, met het lieve Sintje er steeds bij.
Klinkt heerlijk en ziet er superlekker uit!
BeantwoordenVerwijderen