Een andere Pasen, schreef ik gisteren. Waar we andere jaren ook een deel van de Pasen buitenshuis vieren, is dat dit jaar niet het geval. Dat heeft ook voordelen hoor! Want dan moet je zorgen dat je wat lekkers in huis hebt ... ;-). Dus gingen we heerlijk aan de slag in de keuken.
Het leek mij leuk om een keer zelf eierbrood te bakken. Op zoek naar een recept liep ik een beetje vast ... eierbrood ... ja, zo noemen wij zo'n zacht geelachtig Paasbrood ... Ik kon niet echt een recept vinden. Tot ik er achter kwam dat eenzelfde soort brood in andere delen van Nederland en in België de naam brioche draagt. Met dit recept ging ik aan de slag.
Het leek mij leuk om een keer zelf eierbrood te bakken. Op zoek naar een recept liep ik een beetje vast ... eierbrood ... ja, zo noemen wij zo'n zacht geelachtig Paasbrood ... Ik kon niet echt een recept vinden. Tot ik er achter kwam dat eenzelfde soort brood in andere delen van Nederland en in België de naam brioche draagt. Met dit recept ging ik aan de slag.
Of het recept overeen komt met het recept dat onze bakker voor eierbrood gebruikt, weet ik niet. Maar het smaakt zoals ik bedoeld had: lekker zacht, luchtig en geel van kleur. Heerlijk met een likje roomboter erop. Dat wordt smullen tijdens dit Paasweekend.
Dat lijkt me een heerlijk brood. Gaat ook weer naar mijn thuisbakker. Je hebt de lay-out van je blog veranderd, klopt dat? Ik moet er even aan wennen, maar de foto's komen meteen mooi groot tevoorschijn.
BeantwoordenVerwijderenHet broodje is heerlijk, Mieke. Een aanrader.
VerwijderenTip: het deeg is eerst heel plakkerig. Lang kneden en lang laten rijzen komt het brood ten goede.
Ik heb de lay-out inderdaad veranderd. Goed opgemerkt. Ik ben nog niet helemaal tevreden. Nog wat aan het finetunen met lettergroottes, de breedte e.d. Ik vind het leuk om m'n blog zo af en toe op te frissen.
Ziet er heerlijk uit, als ik nog gist in huis heb ga ik het morgen nog maken.
BeantwoordenVerwijderenHij is erg lekker!
VerwijderenMocht je nog gist hebben en aan de slag gaan: het deeg moet heel lang gekneed worden en lang rijzen. Het is eerst namelijk erg plakkerig, maar dat komt uiteindelijk goed. Daardoor is 'ie uiteindelijk zo luchtig en zacht. Bak ze!
Oh heerlijk...dat ga ik deze week zeker maken, misschien morgen wel! Mooi je eieren zo op de foto. Liefs Petra
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen van de eieren. Deze zitten overigens niet allemaal in dit broodje hoor. Er werd nog meer gebakken waar ook eieren ingingen ;-).
VerwijderenZie de tip hierboven over het kneden en rijzen. Bak ze!