Surprises maken, gedichten schrijven en wat lekkers bakken. Veel gezellige Sint-voorbereidingen hier in huis.
Vrijdagmiddag bakte ik een heerlijke speculaas-boterkoek. Het recept vind je hier. Ditmaal decoreerde ik niet met pepernoten, maar met amandelschaafsel.
Voor de buurvrouw die een opkikkertje kon gebruiken, bakte ik een speculaascake om haar "een hart onder de riem te steken".
Wil je ook speculaascake bakken? Voor een kleine vorm heb je onderstaande hoeveelheden nodig. Gebruik je een "gewone" cakevorm verdubbel dan de hoeveelheden.
Dit heb je nodig voor een speculaascake:
Zo maak je de speculaascake:
Vrijdagmiddag bakte ik een heerlijke speculaas-boterkoek. Het recept vind je hier. Ditmaal decoreerde ik niet met pepernoten, maar met amandelschaafsel.
Voor de buurvrouw die een opkikkertje kon gebruiken, bakte ik een speculaascake om haar "een hart onder de riem te steken".
Wil je ook speculaascake bakken? Voor een kleine vorm heb je onderstaande hoeveelheden nodig. Gebruik je een "gewone" cakevorm verdubbel dan de hoeveelheden.
Dit heb je nodig voor een speculaascake:
- 100 gram zachte roomboter
- 2 eieren
- 100 gram rietsuiker
- 100 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- snufje zout
- 1 tl speculaaskruiden
- ongeveer 50 gram pepernoten
- amandelschaafsel om te decoreren
Zo maak je de speculaascake:
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht: 150 graden)
- Mix de boter zacht. Voeg de suiker toe en mix tot een romig geheel.
- Voeg de eieren toe en mix het luchtig.
- Zeef de bloem. Voeg toe samen met bakpoeder, zout en speculaaskruiden. Mix nog even kort door.
- Haal de pepernoten door wat bloem (zo zakken ze minder gauw naar beneden) en meng door het beslag.
- Vet de cakevorm in met boter, bestuif met bloem en doe het beslag in de vorm.
- Decoreer met nog een paar pepernoten en amandelschaafsel.
- Zet dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten (houd bij een grote cakevorm 60 minuten aan).
- Check met een satéprikker of de cake gaar is. (De cake is gaar als de satéprikker droog uit de cake komt.)
- Laat even in de vorm staan, stort op een rooster en laat de cake verder afkoelen.
Mooie taarten Ilse. Wat een leuk idee om de hartvorm hiervoor te gebruiken.
BeantwoordenVerwijderenWat lief, de hart onder de riem cake.
BeantwoordenVerwijderenJe bent al zo druk, maar toch denk je er nog aan om je buurvrouw iets liefs te brengen.
Juist omdat het zelf genmaakt is zal het nog meer gewaardeerd worden.