Hoewel mijn kinderen het geheim van Sinterklaas kennen en weten dat het een eeuwenoud verhaal is over bisschop Nicolaas van Myra, die in de derde eeuw na Christus leefde, blijft de intocht van Sinterklaas toch iets bijzonders houden. Op de boot van een familielid staan we eersterangs bij de intocht in onze buurstad inclusief koffie, warme chocolademelk en pepernoten. Boffen!
Na thuiskomst de intocht op televisie (rare volgorde als je erover na gaat denken ... hahaha ...) met iets lekkers erbij. Mmmmm!
Ik experimenteerde met mijn boterkoekrecept en maakte er een speculaas-boterkoek van. Een aanrader in de komende weken. Voor wie ook aan het bakken wil, volgt hier het (eenvoudige) recept.
Dit heb je nodig voor de speculaas-boterkoek:
Zo maak je de boterkoek:
Na thuiskomst de intocht op televisie (rare volgorde als je erover na gaat denken ... hahaha ...) met iets lekkers erbij. Mmmmm!
Ik experimenteerde met mijn boterkoekrecept en maakte er een speculaas-boterkoek van. Een aanrader in de komende weken. Voor wie ook aan het bakken wil, volgt hier het (eenvoudige) recept.
Dit heb je nodig voor de speculaas-boterkoek:
- 175 gram zachte roomboter
- 150 gram rietsuiker
- 200 gram bloem
- snufje zout
- 1 el speculaaskruiden
- 24 pepernoten (meer of minder naar eigen voorkeur)
- 1 losgeklopt ei
Zo maak je de boterkoek:
- Vet een boterkoekvorm in met boter en bestrooi met wat bloem.
- Meng in een kom de gezeefde bloem met de suiker, speculaaskruiden en het snufje zout.
- Doe de boter en de helft van het ei erbij. Meng het geheel goed door elkaar met een vork en kneed dan nog even kort met de hand tot een mooie bal.
- Duw gelijkmatig uit in de vorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.
- Laat dit ongeveer een half uurtje rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht: 150 graden).
- Verdeel de pepernoten over de bovenkant, druk ze er heel lichtjes in en bestrijk de gehele bovenkant met het losgeklopte ei.
- Bak in de oven in ongeveer 25 tot 30 minuten tot de bovenkant lichtbruin kleurt.
- Aflaten koelen en in puntjes snijden ... mmmmm!
Ziet er heerlijk uit. Ga het recept bewaren hoor, dank je wel.
BeantwoordenVerwijderenMmmmmmm, ga dit recept straks eens héél subtiel aan mijn dochter laten zien😉.
BeantwoordenVerwijderen