Tijdens het bakken voor mijn verjaardag viel het oog van dochterlief op de cakevorm voor Pasen. Of ik daar wat lekkers mee wilde maken. Ik beloofde haar dat we dat in het Paasweekend zouden doen.
Natuurlijk was dochterlief de cakevorm niet vergeten ;-). Dus gingen we vandaag aan de slag! Ik had zin in cake met boekweitmeel. Dat geeft zo'n heerlijke textuur en daarmee ook lekkere smaak aan de cake. Ik zocht terug op mijn blog naar het recept van de appelcake en de perencake. Bij Pasen denk ik aan chocolade-eitjes, dus iets met chocolade leek mij wel toepasselijk. Ik paste het recept van de appelcake wat aan en zo ontstond dit lekkers voor Pasen.
Dit heb je nodig voor Paascakejes (zonder geraffineerde suikers):
- 125 gram zachte roomboter
- 100 gram kokosbloesemsuiker
- 2 eieren
- 75 gram boekweitmeel
- 50 gram volkorenmeel
- 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
- snufje zout
- 25 gram chocolade in stukjes (met een hoog percentage cacao)
- 25 gram grof gehakte pecannoten
Zo maak je de cakejes:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Mix de boter zacht. Voeg de suiker toe en mix tot een romig geheel.
- Voeg de eieren toe en mix het luchtig.
- Meng de twee soorten meel, bakpoeder en snufje zout door elkaar.
- Voeg dit toe aan het boter-suiker-mengsel en mix nog even kort door.
- Meng de chocolade en noten door het beslag.
- Vet de cakevorm in met boter, bestuif met bloem en doe het beslag in de vorm.
- Zet dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.
Naast de vorm met 6 paaseieren vulde ik nog 4 cupcakevormpjes met deze hoeveelheid beslag. Mocht je niet zo'n cakevorm hebben of dit recept gebruiken op een andere dag in het jaar: het is genoeg voor 10 a 12 cupcakes of 1 kleine cakevorm.
Zalig Pasen!
Mooi, lekker én qualitytime met de dochter, wat wil je nog meer?
BeantwoordenVerwijderenVrolijk Pasen Ilse!
Ziet er heerlijk en héél gezellig uit.
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke vorm is dit.
En wat heb je het leuk op de foto gezet
Feestelijk hoor.