Na de heerlijke frambozentaartjes op school maakten we ook nog wat lekkers om te trakteren op de BSO. Sinds enige tijd hanteert de BSO een "gezond voedingsbeleid". Jullie snappen misschien wel dat ik één van de ouders ben die daar heel blij mee is.
De traktatie voor zoon- en dochterlief maakten we daarom ook zo gezond mogelijk. Ze namen allebei chocoladerepen met kokos mee. Een beetje Bounty-achtig.
Mocht je niet zo van kokos houden ... deze repen heb ik ook al gemaakt zonder kokos. De kokosmelk kun je vervangen door gewone melk of een plantaardige variant. Verder kun je dezelfde ingrediënten en dezelfde bereidingswijze aanhouden.
Dit heb je nodig voor de gezonde chocoladerepen:
De traktatie voor zoon- en dochterlief maakten we daarom ook zo gezond mogelijk. Ze namen allebei chocoladerepen met kokos mee. Een beetje Bounty-achtig.
Mocht je niet zo van kokos houden ... deze repen heb ik ook al gemaakt zonder kokos. De kokosmelk kun je vervangen door gewone melk of een plantaardige variant. Verder kun je dezelfde ingrediënten en dezelfde bereidingswijze aanhouden.
Dit heb je nodig voor de gezonde chocoladerepen:
- 100 gram dadels
- 100 gram havermout
- 25 gram geraspte kokos + 1 el om te decoreren
- 1 tl pindakaas
- 1/2 tl kaneel
- 2 el honing
- 100 gram pure chocolade (met een hoog % cacao)
- 100 ml kokosmelk
Zo maak je de repen:
- Week de dadels een kwartiertje in lauwwarm water.
- Maal de havermout, kokos, pindakaas, kaneel en honing samen met de (uitgelekte) dadels fijn in de keukenmachine.
- Leg bakpapier in een cakeblik, doe het havermout-dadel-mengsel erin en druk heel goed aan (met de achterkant van een lepel).
- Zet dit in de koelkast.
- Breek de chocolade in stukjes en verwarm au-bain-marie samen met de kokosmelk. Roer tijdens het verwarmen/smelten goed door.
- Schenk het mengsel vervolgens over de dadel-havermout-bodem.
- Zet dit voor ongeveer een uur in de koelkast.
- Snijd er mooie reepjes van, decoreer met kokos en smullen maar!
Ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenZo. Deze ziet er erg lekker uit. De ingrediënten staan mij ook wel aan. Als ik hem gemaakt heb, laat ik het je weten.
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor dit heerlijke recept. Ik zal het waarschijnlijk ook eens maken, maar is er iets wat je kan vervangen door pindakaas... Ik heb dat niet in huis of waarvoor is dat nog te gebruiken?
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Sofie