Gisteren kregen we van een oom en tante heel veel lekkere blauwe druiven uit hun eigen tuin. Heerlijk om zo op te eten, maar vast ook heel lekker in een baksel, bedacht ik me.
Op Pinterest gestruind naar wat lekkers. Daar kwam ik deze druiventaart tegen. Ik gebruikte kokosbloesemsuiker i.p.v. gewone suiker, zodat het een variant zonder geraffineerde suikers werd. Omdat wij minder zoete baksels gewend zijn, voegde ik ook wat minder suiker toe.
Dit heb je nodig voor de druiventaart zoals ik hem maakte:
- 500 gram (blauwe) druiven
- 110 gram kokosbloesemsuiker (waarvan 70 gram door het beslag en 40 gram bovenop de taart)
- 1 ei
- 200 ml melk
- 8 el olijfolie (waarvan 6 el door het beslag en 2 el om te besprenkelen)
- 300 gram tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
Volg verder de bereidingswijze van de blog "Notitie van Lien". Klik hier. Dank je wel voor het delen van dit recept, Lien!
De druiven ontpitten was een flinke klus, maar ik had een heel goede hulp erbij!
We hebben al heerlijk gesmuld. Ook een aantal stukjes in de diepvries gelegd voor op een later moment. Mmmmm!
Naast een baksel maakte ik ook een breisel. Na de sjaal en muts voor dochterlief heb ik de smaak van het breien aardig te pakken. Ik kreeg het magazine "Let's get chunky" in handen. Prachtige projecten staan er in van schitterende garens. Ik had zin om iets uit dit magazine te maken. Dezelfde garens had ik niet voorhanden, maar ik ging aan de slag met de restanten van de sjaal en muts.
Uit dit leuke magazine worden zeker nog meer projecten gemaakt. Er staat zo veel moois in. Ook naar de gebruikte garens wil ik op zoek gaan. Zo mooi ...
Fijne week voor jullie allemaal!
Mooi kussen, en handig 2 patronen in 1x 'afgestreept'.
BeantwoordenVerwijderenDank je wel. En misschien maak ik nog wel zo één. Hoef ik niet te kiezen welke kant ik naar voren leg ;-).
VerwijderenLekker bezig geweest! Wat voor garen heb je precies gebruikt? ziet er mooi uit!
BeantwoordenVerwijderenHet is Julia van Zeeman. Dubbeldraads op pen 10. Aan de ene kant blauw en aan de andere kant blauw/grijs. De restanten van de sjaal en muts. Dus ik moest even creatief aan de slag met de kleurkeuze.
VerwijderenDat ziet er superlekker uit Ilse! Ik heb hem zelf pas ook weer gemaakt.... en ik had toen ook een deel van de suiker aangepast en vervangen met kokosbloesemsuiker. Wat gezellig ook zo'n hulpje in de keuken, want pitjes in de druiven dat eet idd niet zo lekker. Ik zie ook al dat je heel creatief ben ook naast het bakken. Gezellige blog. groetjes
BeantwoordenVerwijderenWaaw, dat kussen ziet er heel mooi uit! En wat een knappe hulp had je in de keuken, daardoor zal de taart nog veel lekkerder geweest zijn!
BeantwoordenVerwijderenOh oh.....een verslaving erbij dus, breien!!
BeantwoordenVerwijderenKijk maar uit, zo ben ik gaan haken en kan niet meer ophouden.
Enne.....dat Julia, geweldig garen!!