We boffen ... we mogen nog steeds genieten van het mooie weer ... af en toe een ijsje eten hoort er dan helemaal bij! We maakten deze zomer eerder al stoplichtijsjes, aardbeienijsjes, appel-kaneel-schepijs en dit keer werden het mango-yoghurt-ijsjes (zonder geraffineerde suikers).
Lekker? Dit heb je nodig:
- 1 mango
- ongeveer 200 ml Griekse yoghurt (of andere "dikke" yoghurt)
- 2 el agavesiroop (of honing)
- 10 waterijsvormpjes
Zo maak je het:
- Schil de mango, verwijder de pit en pureer de mango in de keukenmachine of met de staafmixer.
- Verdeel dit over de waterijsvormpjes.
- Meng de agavesiroop door de yoghurt.
- Schep dit bovenop de mangopuree in de ijsvormpjes.
- Voor een marmereffect roer je met de achterkant van een lepel door de mangopuree en yoghurt. (Het resultaat van het marmereffect was uiteindelijk minder groots dan ik van te voren in mijn hoofd had ;-). Een aantal keren flink roeren dus!)
- Zet de gevulde vormpjes in de diepvries en wacht een paar uurtjes ...
Smullen!
Wil je minder ijsvormpjes vullen? Of heb je nog mangopuree over nadat alle vormpjes gevuld zijn? Pak een kommetje en een lepel. De mango-yoghurt is natuurlijk ook heel lekker om als toetje uit een kommetje te lepelen!
(PS: Hoewel de onderste twee ijsvormpjes een stuk minder fotogeniek zijn, zijn het wel reuze handige ijsvormpjes die nauwelijks geknoei opleveren bij het smullen van een ijsje. Te koop bij de IKEA in een setje van 4 stuks.)
Reacties
Een reactie posten
Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!