Doorgaan naar hoofdcontent

Cupcakes (zonder suiker)

Weekend ... met iets lekkers bij de koffie ... mmmmmm!



We bakten heerlijke cupcakes met abrikozen, rozijnen en pecannoten. Wil je ook cupcakes bakken zonder geraffineerde suikers? Hier volgt het recept!


Je hebt nodig:
  • 100 gram volkorenmeel
  • 100 gram bloem
  • 1 el wijnsteenpoeder (of bakpoeder)
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 175 ml karnemelk (of melk)
  • 100 gr honing
  • 10 gedroogde abrikozen
  • handje rozijnen
  • 10 pecannoten (of walnoten)

Zo maak je het:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alle natte ingrediënten in een kom. 
  • Voeg volkorenmeel, bloem, wijnsteenpoeder en zout toe.
  • Mix op lage stand totdat alles gemengd is. Mix nog enkele minuten op volle toeren.
  • Snijd de abrikozen en noten in kleine stukjes.
  • Meng de rozijnen, abrikozen en noten door het beslag.
  • Schep het beslag in 10 cupcakevormpjes.
  • Bak ongeveer 25 minuten in de oven. 
  • Laat afkoelen op een rooster en smullen maar!

Variatietips:
  • Je kunt de abrikozen, rozijnen en noten ook weglaten voor cupcakes naturel. 
  • Of vervangen door appel, rozijnen en kaneel. 
  • Door een paar eetlepels cacao toe te voegen, krijg je chocoladecupcakes. 
  • Ach, het is gewoon een kwestie van kijken wat je in huis hebt ;-)!

Fijn weekend!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus ...

Havermoutkoek

Op zoek naar lekkers (zonder geraffineerde suikers) kwam ik op het wereld wijde web allerlei heerlijkheden tegen. Ik voegde er een beetje fantasie van mijzelf aan toe en ... voilà, daar kwam een heerlijke havermoutkoek uit de oven! Dit heb je nodig:  150 gr. havermout 150 gr. volkorenmeel 100 gr. geraspte kokos 75 gr. rozijnen 50 gr. gehakte noten 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) rasp van een sinaasappelschil 1 tl kaneel snufje zout 5 el appelstroop 2 el honing 2 el water 150 gr. gesmolten boter Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 (hetelucht: 160) graden Celsius.  Vet een bakblik in of bekleed het blik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten  in een kom. Meng alle natte ingrediënten  in een andere kom. Alles goed door elkaar mengen en verdelen over het bakblik. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven. Na het bakken een klein beetje af laten koelen en met een spatel in stukken verdelen.  In ee...