Doorgaan naar hoofdcontent

Hoera! (incl. een recept voor volkorencake)

Taart voor mijn verjaardag! 

Een heerlijke volkorencake met slagroom en frambozen. Ik bakte 'm in m'n nieuwe bakblik. Leuke vorm, hè?


Ook zin in volkorencake? Dit heb je nodig:
  • 200 gram zachte roomboter
  • 200 gram (riet)suiker
  • 3 eieren 
  • 50 ml melk
  • 200 gram volkorenmeel
  • 8 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl vanillepoeder (hier staat een Deens potje in de kast; vanillesuiker kan ook)
  • slagroom en frambozen (of ander fruit)


Zo maak je de volkorencake:
  • Verwarm de oven voor op 170 graden (of 150 graden hete lucht). 
  • Mix de boter en suiker ongeveer 5 minuten.
  • Mix de eieren er één voor één doorheen en vervolgens ook de melk.
  • Voeg het volkorenmeel, bakpoeder, zout, citroensap en vanillepoeder toe. Meng dit er doorheen tot een mooi egaal beslag. 
  • Vet het bakblik in en bepoeder met bloem. (Dit kan ook een gewoon langwerp cakeblik zijn.)
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Bak de cake ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een caketester of satéprikker er droog uitkomt. 


Als de cake afgekoeld is, kun je toefjes slagroom op de cake spuiten en versieren met frambozen (of ander fruit). Ook zonder slagroom en fruit is deze cake heerlijk! 


Reacties

  1. Wat een feestelijke taart, ziet er verrukkelijk uit!!
    Smullen maar………groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moooooie vorm heeft deze cake.
    Ziet er heerlijk uit zeg.
    Ik hoop dat mijn kaart op tijd is aangekomen, ik was een ietsiepietsie te laat met versturen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit. Ik denk dat ik me volgend jaar maar bij je uitnodig op je verjaardag. Lekker smullen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus ...

Havermoutkoek

Op zoek naar lekkers (zonder geraffineerde suikers) kwam ik op het wereld wijde web allerlei heerlijkheden tegen. Ik voegde er een beetje fantasie van mijzelf aan toe en ... voilà, daar kwam een heerlijke havermoutkoek uit de oven! Dit heb je nodig:  150 gr. havermout 150 gr. volkorenmeel 100 gr. geraspte kokos 75 gr. rozijnen 50 gr. gehakte noten 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) rasp van een sinaasappelschil 1 tl kaneel snufje zout 5 el appelstroop 2 el honing 2 el water 150 gr. gesmolten boter Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 (hetelucht: 160) graden Celsius.  Vet een bakblik in of bekleed het blik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten  in een kom. Meng alle natte ingrediënten  in een andere kom. Alles goed door elkaar mengen en verdelen over het bakblik. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven. Na het bakken een klein beetje af laten koelen en met een spatel in stukken verdelen.  In ee...