Doorgaan naar hoofdcontent

Vaderdag

Een aardbeienslof voor de vaders vandaag ...


En natuurlijk smulden we allemaal lekker mee ;-)


Het is een slof zonder geraffineerde suikers. Het recept komt van hier. Ik maakte 'm niet glutenvrij, maar met "gewoon" meel. 


Ik ben dol op sloffen. De combinatie van de heerlijke bodem met spijs (van amandelmeel en honing), het mascarpone-slagroommengsel en de zoete aardbeien bovenop ... mmmmm! Gelukkig houdt manlief ook van mijn sloffen ;-)


Voor beide vaders kochten we een lekker borrelpakketje en maakte ik een kaart. De basis is een kwartetkaart van de PTT. Voor mijn vader gebruikte ik postzegels met molens erop in dezelfde kleur als het pak van de meneer. Voor m'n schoonvader paarse postzegels bij het paarse pak.



Ook maakte ik alvast een kaart voor een vriendin die binnenkort jarig is en - net als ik - op zaterdag postbode was in de studietijd. Voor haar gebruikte ik de kwartetkaart met de postbesteller. Eén van de brieven die de postbesteller in zijn hand heeft, is geel. Het washitape en de oude postzegels liet ik daarmee matchen. Een kaart met een knipoog ;-)


Reacties

  1. Ziet er lekker uit.
    De aardbeien zijn mooi, ze waren vast ook heel lekker.
    Je kaartjes zijn weer helemaal kompleet, Alles past bij elkaar.
    Voor de vriendin is leuk, ik hou van dit soort persoonlijke details.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm, die sloffen zien er héél lekker uit. Pure verwennerij, zo te zien!
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O, die slof ziet er verrukkelijk uit. En dan al die mooie kaarten, je bent weer heerlijk bezig geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het water loopt me in de mond bij het zien van dat heerlijke taartje!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus ...

Havermoutkoek

Op zoek naar lekkers (zonder geraffineerde suikers) kwam ik op het wereld wijde web allerlei heerlijkheden tegen. Ik voegde er een beetje fantasie van mijzelf aan toe en ... voilà, daar kwam een heerlijke havermoutkoek uit de oven! Dit heb je nodig:  150 gr. havermout 150 gr. volkorenmeel 100 gr. geraspte kokos 75 gr. rozijnen 50 gr. gehakte noten 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) rasp van een sinaasappelschil 1 tl kaneel snufje zout 5 el appelstroop 2 el honing 2 el water 150 gr. gesmolten boter Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 (hetelucht: 160) graden Celsius.  Vet een bakblik in of bekleed het blik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten  in een kom. Meng alle natte ingrediënten  in een andere kom. Alles goed door elkaar mengen en verdelen over het bakblik. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven. Na het bakken een klein beetje af laten koelen en met een spatel in stukken verdelen.  In ee...