Doorgaan naar hoofdcontent

Heerlijke appels

Vorige week kreeg ik een zak appels van iemand die er heel veel had uit eigen boomgaard. Een heerlijk cadeautje! Thanks!



Ik heb er appelcompote (zonder suiker) van gemaakt. Heel eenvoudig om te doen:
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. 
  • Doe de appelstukken met een paar eetlepels water in een pan, voeg kaneel naar smaak toe en breng dit zachtjes aan de kook. Plet de appels wat met een pollepel.
  • Zelf voeg ik er altijd nog wat rozijnen aan toe voor een lekker zoet accent. 

We smulden van deze heerlijke appelcompote bij het eten. De rest heb ik in porties ingevroren. 
Samen met een paar plakjes bladerdeeg en wat theelepeltjes custard de ideale combinatie voor mini appeltaartjes als er onverwachts bezoek komt!



Dit heb je nodig:
  • bladerdeeg
  • paar theelepeltjes custard
  • appelcompote

Zo maak je het:
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Laat de bladerdeegplakjes een beetje ontdooien en vorm ze vervolgens in een muffin-/cupcakevorm.
  • Schep in ieder vormpje een theelepeltje custard.
  • Daar bovenop een paar eetlepels appelcompote.
  • Bak de mini appeltaartjes ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Lauw warm zijn ze het allerlekkerst!


Reacties

  1. Zo, dat ziet er lekker uit. En de mini appeltaartjes kende ik zo nog niet. Doe je enkel custard poeder onderin, of maak je dit eerst nog aan met water/melk? Ziet er in ieder geval erg smakelijk uit.

    Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Neeltje,
      Ik doe enkel wat custardpoeder onderin. Het vocht van de appelcompote trekt dan in de custardpoeder, zodat het bladerdeeg wat droger blijft. Bij een "gewone" appeltaart doe ik dat overigens ook!
      Groeten,
      Ilse

      Verwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus ...

Havermoutkoek

Op zoek naar lekkers (zonder geraffineerde suikers) kwam ik op het wereld wijde web allerlei heerlijkheden tegen. Ik voegde er een beetje fantasie van mijzelf aan toe en ... voilà, daar kwam een heerlijke havermoutkoek uit de oven! Dit heb je nodig:  150 gr. havermout 150 gr. volkorenmeel 100 gr. geraspte kokos 75 gr. rozijnen 50 gr. gehakte noten 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) rasp van een sinaasappelschil 1 tl kaneel snufje zout 5 el appelstroop 2 el honing 2 el water 150 gr. gesmolten boter Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 (hetelucht: 160) graden Celsius.  Vet een bakblik in of bekleed het blik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten  in een kom. Meng alle natte ingrediënten  in een andere kom. Alles goed door elkaar mengen en verdelen over het bakblik. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven. Na het bakken een klein beetje af laten koelen en met een spatel in stukken verdelen.  In ee...