Doorgaan naar hoofdcontent

"Nieuwe" poef

"Nieuwe" poef ... nieuw tussen aanhalingstekens, want ik kocht een poef bij de kringloopwinkel en toverde hem samen met twee oude spijkerbroeken om tot deze nieuwe aanwinst in onze huiskamer.


Jullie kennen dat vast wel ... met iets anders thuis komen dan de bedoeling is ;-). Vlak voor de vakantie ging ik naar de kringloopwinkel op zoek naar een botervloot voor de roomboter. Ik vond geen geschikt exemplaar, maar zag wel een groene poef staan. Een poef stond nog op mijn wensenlijstje. Handig als extra zitplek of 's avonds heerlijk met de beentjes omhoog. Tot nu toe nog niet kunnen slagen en daar stond die groene poef ...


De poef zag er keurig netjes uit, maar thuisgekomen even goed schoon en fris gemaakt. En daar was die heerlijke zomervakantie ... het ideale moment voor zulke "klusjes". 


Tussen mijn "voorraadje" op zolder zocht ik twee mooie spijkerbroeken. Eén van een vriendin en één van mijzelf. Twee broekspijpen knipte ik in de lengte doormidden en gebruikte ik voor twee zijkanten. Van twee andere broekspijpen knipte ik heel veel vierkantjes. Samen met twee zakken maakte ik daar twee andere zijkanten van. 


Ook voegde ik nog wat leuke details in de naden aan de zijkant toe. De hoes niette ik om de poef en klaar is onze stoere poef! Hij matcht mooi bij dit kussen en deze kussens. Het hartje leende ik even van hier ;-). 


De poef is goedgekeurd door mijn huisgenoten. Na het laatste nietje nam zoonlief hem direct in beslag als heerlijke leesplek!


En nu kijken hoe ver het is met mijn kokos-banaan-havermoutbrood die in de oven staat ... Er lagen heel rijpe bananen op de fruitschaal. Lang leve Pinterest waar ik een heerlijk recept vond. Dat wordt een fijn ontbijtje morgenochtend!

Reacties

 1. Hóe laat is het ontbijt morgenochtend?
  Goed gelukt die poef. Prachtig geworden. Stoer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is heel gaaf. Hij zou zo uit de winkel kunnen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk dat je van mijn oude spijkerbroek weer iets heel erg moois gemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige gerecyclede poef. Goed idee om oude spijkerbroeken zo ook een nieuw leven te geven. De poef had zo in een designmeubelzaak gekocht kunnen zijn, met waarschijnlijk een stevig prijskaartje eraan.

  Groetjes en geniet van het bananenbrood, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt er een pracht exemplaar van gemaakt schoonzus!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Coole, stoere poef! Knap gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Supertof gedaan, die poef!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Een vrijdag in de zomervakantie ...

Geheel volgens traditie nam oma onze schoolverlater (= dochterlief) mee voor een lunch. Omdat zoonlief nieuwe schoenen nodig had, spraken we met oma in de stad af. Oma kwam vanaf de ene kant de stad binnen fietsen en wij vanaf de andere kant. Vervolgens ging dochterlief gezellig met oma op pad.  Zoonlief en ik vertrokken richting schoenenwinkel. Hij zocht een paar gave schoenen uit. Ook shopten we schoolspullen voor hem en zocht ik fournituren voor een tas bij elkaar. Daarna hadden wij ook wel zin in iets lekkers en belandden we op een terrasje. Wat was dat genieten ... van de lekkere lunch, maar vooral van de gezelligheid met elkaar. Zoon en ik samen de stad in ... dat gebeurt heel weinig, maar het was zo leuk samen. We troffen oma en dochter weer op de afgesproken plek en plaats. Ook zij hadden het enorm naar hun zin gehad. Allemaal blije mensen. Een vrijdag in de zomervakantie. Zo eentje met een gouden randje!  Fijn weekend voor jullie allemaal! 

Stoere markttas

De eerste maand van 2021 is bijna voorbij ... mijn naai-flow was ver te zoeken in deze maand. Thuis en vooral ook werk vroegen de nodige aandacht in deze bizarre tijd.  Wel kaartjes geknutseld, gehaakt en  onze kast geverfd . Ook heel leuke dingen waarvoor ik mijn vrije tijd in het weekend gebruikte.  Toch gebeurt dat niet zo vaak ... dat mijn naaimachine en locker zo lang stil staan. Naaien is ontspanning en maakt m'n hoofd leeg, maar vraagt ook ruimte in m'n hoofd ... Klinkt wat wazig misschien? Maar zo werkt het ongeveer bij mij ;-) Soms zijn er andere dingen die je aandacht vragen. Niks ergs aan. Des te groter was mijn smile vorige week toen ik heerlijk aan de slag ging met dit project.  Geïnspireerd door m'n schone zus - die ook een mooie tas maakte - haalde ik vorig weekend een stapel spijkerbroeken van zolder en ging ik aan de puzzel. Het idee was een stoere tas voor naar de markt. Voor het formaat ging ik uit van een grote shopper die je bij veel supermarkten en de