Doorgaan naar hoofdcontent

"Nieuwe" poef

"Nieuwe" poef ... nieuw tussen aanhalingstekens, want ik kocht een poef bij de kringloopwinkel en toverde hem samen met twee oude spijkerbroeken om tot deze nieuwe aanwinst in onze huiskamer.


Jullie kennen dat vast wel ... met iets anders thuis komen dan de bedoeling is ;-). Vlak voor de vakantie ging ik naar de kringloopwinkel op zoek naar een botervloot voor de roomboter. Ik vond geen geschikt exemplaar, maar zag wel een groene poef staan. Een poef stond nog op mijn wensenlijstje. Handig als extra zitplek of 's avonds heerlijk met de beentjes omhoog. Tot nu toe nog niet kunnen slagen en daar stond die groene poef ...


De poef zag er keurig netjes uit, maar thuisgekomen even goed schoon en fris gemaakt. En daar was die heerlijke zomervakantie ... het ideale moment voor zulke "klusjes". 


Tussen mijn "voorraadje" op zolder zocht ik twee mooie spijkerbroeken. Eén van een vriendin en één van mijzelf. Twee broekspijpen knipte ik in de lengte doormidden en gebruikte ik voor twee zijkanten. Van twee andere broekspijpen knipte ik heel veel vierkantjes. Samen met twee zakken maakte ik daar twee andere zijkanten van. 


Ook voegde ik nog wat leuke details in de naden aan de zijkant toe. De hoes niette ik om de poef en klaar is onze stoere poef! 



Hij matcht mooi bij dit kussen en deze kussens. Het hartje leende ik even van hier ;-). 


De poef is goedgekeurd door mijn huisgenoten. Na het laatste nietje nam zoonlief hem direct in beslag als heerlijke leesplek!


En nu kijken hoe ver het is met mijn kokos-banaan-havermoutbrood die in de oven staat ... Er lagen heel rijpe bananen op de fruitschaal. Lang leve Pinterest waar ik een heerlijk recept vond. Dat wordt een fijn ontbijtje morgenochtend!

Reacties

  1. Hóe laat is het ontbijt morgenochtend?
    Goed gelukt die poef. Prachtig geworden. Stoer!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is heel gaaf. Hij zou zo uit de winkel kunnen komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super leuk dat je van mijn oude spijkerbroek weer iets heel erg moois gemaakt hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige gerecyclede poef. Goed idee om oude spijkerbroeken zo ook een nieuw leven te geven. De poef had zo in een designmeubelzaak gekocht kunnen zijn, met waarschijnlijk een stevig prijskaartje eraan.

    Groetjes en geniet van het bananenbrood, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je hebt er een pracht exemplaar van gemaakt schoonzus!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Coole, stoere poef! Knap gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Supertof gedaan, die poef!
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!