Doorgaan naar hoofdcontent

Een Deense blogpost (incl. DIY voor op de achterbank)


We zijn weer terug van een heerlijke vakantie in Denemarken. We hadden er lang naar uitgekeken, we hebben samen enorm genoten van het prachtige landschap, de mooie plaatsen, het heerlijke brood, Kopenhagen, Legoland, de rust, de ruimte ... 



We zijn al meerdere keren in Denemarken geweest en komen zeker nog vaker terug! Nu thuis heerlijk nagenieten ...


Toen onze oudste 9 maanden oud was, hebben we voor het laatst een langere reis gemaakt (ook naar Denemarken). Lang in de auto zitten, zijn onze kinderen dus niet echt gewend. Een beetje afleiding tijdens de reis zou wel welkom zijn. Dit bedacht ik één dag voor vertrek :-(. Ik dacht aan de hoes met vakjes die wij als klein kind aan de autostoel voor ons hadden hangen; zelfgemaakt door mams. In de vakjes zaten kleinigheden die destijds voor wat afleiding zorgden tijdens de vakantiereis. 



En daar borrelde het idee van de tas met cadeautjes en landkaart naar boven. Een ideetje dat vast het delen waard is. Misschien niet voor jullie vakantiereis van deze zomer, maar om te onthouden voor een lange rit op een ander moment.


DIY-afleidingspakket-voor-op-de-achterbank:

  1. Men neme een kaart waarop de af te leggen route staat. De ANWB stelt gratis kaarten voor haar leden beschikbaar. Een kaart op internet zoeken en uitprinten kan natuurlijk ook.
  2. Zet een aantal cijfertjes op de kaart. Ik schatte in dat er ongeveer een uur tussen de cijfers inzat. 
  3. Zoek een aantal leuke cadeautjes bij elkaar, pak ze in en schrijf of plak er een cijfer op. 
  4. Stop de routekaart en de ingepakte cadeautjes in een mooie tas, schrijf er eventueel nog een leuke kaart bij en klaar is je DIY-afleidingspakket-voor-op-de-achterbank!

Omdat het voor mij last-minute-werk was, dook ik de thuis de kasten in en scharrelde van alles bij elkaar. Het waren dus zeker niet allemaal nieuwe of dure cadeautjes. Het verrassingseffect deed het hem. Ik stopte onder andere het volgende in de tas:

  • Een zakje Loom-elastiekjes dat in de kast lag. Al zeker een half jaar niet meer naar om gekeken. Ik pakte er twee vorken bij in en ze hebben er uren plezier van gehad. 
  • Wat lekkernijen om van te smullen in de auto. 
  • Ik schreef een aantal autospelletjes in een klein memoboekje: wie het eerst een rode auto ziet, mag een sticker plakken.
  • Dobbelstenen om een potje Yatzee in de auto te spelen.
  • Een frisbee voor bij de finish om op de camping mee te spelen.


Ik was nog even bang voor het "wagenziek-effect" in de auto. Lezen lukt ons geen van allen tijdens het rijden. Maar Loomen en Yatzeeën ging gelukkig prima.


Onze kinderen vonden het erg leuk. Tuurden op de kaart wanneer het volgende cadeautje uitgepakt mocht worden. Waren verrast door de inhoud. En beleefden er veel lol aan. "Door jouw tas ging de reis heel snel, mam!" Een lievere reactie had ik me niet kunnen wensen.


Op een dag kwam dochterlief met een takje terug uit de speeltuin. "Wil jij hier iets aan haken? Dan heb ik voor altijd een herinnering aan deze vakantie." Manlief moest lachen ... "Dat heeft ze van jou," werd er vervolgens gezegd. 


Gisteravond ben ik aan het haken gegaan en vandaag hebben we de granny samen aan het takje gemaakt. Dochterlief vond nog mooie kralen die ze er bij aan wilde maken. Vervolgens heeft ze de wandhanger gauw een mooi plekje gegeven op haar slaapkamer.


Voor de hanger gebruikte ik een restje garen van het mooie kussen dat op haar bed ligt te pronken. Ze wilde graag hetzelfde patroon als ik hier en hier gebruikt had.

Naast genieten van elkaar en van het mooie land ben ik ook heerlijk aan het breien geweest in Denemarken. En bedachten we nieuwe recepten. Daarover in volgende blogposten meer!

Reacties

  1. Wat een geweldig ideetje, die cadeautjes en de kaart! Goed gedaan hoor! En die wandhanger is mooi, leuk dat het takje niet zomaar een takje is :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk....opa en oma zien jullie nog zo op de achterbank zitten de verrassingen onderweg uitpakken.
    Terug in de tijd naar Denemarken met jullie....echt genieten was dat.

    Je trouwe volger

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En vooral nagenieten van jullie mooie foto's uit Denemarken. Leuk gedaan voor de kids.

    Je trouwe volger

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een goed idee. Onze kinderen waren wel gewend aan lange autoritten. Toen ze klein waren woonden we 2,5 uur rijden van de opa's en oma's. Nu gelukkig wat dichter bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gaaf gedaan! Een 'onthouwertje' voor de toekomst! Mooie foto's van, zo te horen, een heerlijke vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk idee. Ik heb het zelf niet meer nodig maar ik onthoud het voor als de (klein) kinderen ooit een lange reis gaan maken.
    En dat van dat takje is super. Ik wil komende vakantie weer eens macrameeën , misschien gebruik ik van iedere camping wel een takje.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een top-idee! Misschien gebruik ik 'm wel voor volgend jaar. Al moet ik zeggen dat de dames zich deze zomer prima hebben vermaakt tijdens de lange ritten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dát is inderdaad iets wat je dochter van jou heeft, wat een leuk idee en wat mooi gemaakt, de granny aan de tak.
    En je pakketje.....goed idee en wat een vindingrijke kadootjes zaten erin.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!