Doorgaan naar hoofdcontent

Feestelijke bloem & schaatsplezier

Vanaf mijn twaalfde zong ik bij een jongerenkoor. Jarenlang met heel veel plezier gezongen. Totdat koor, werk en kinderen niet zo goed meer met elkaar combineerden. Iedere keer als ik ze hoor zingen, krijg ik zo'n soort gevoel van heimwee. Veel liederen kan ik ook gewoon nog meezingen. Soms zit er een nieuw ingestudeerd lied bij, dan luister ik heerlijk. 


Een paar jaar geleden vroegen ze oud-leden om mee te zingen tijdens een jubileumconcert. Ik maakte een vreugde-dansje en zong weer met veel plezier mee. In het afgelopen najaar deden ze weer een oproepje. Nu voor een wat groter project ... de Top2000 Afterparty! We hebben hard geoefend en gisteravond was het dan zover. Enorm van genoten. Het was een waar feestje om weer mee te mogen zingen.


Kledingvoorschrift voor het concert was zwart met een rood accent. En zo kwam het dat ik vorig weekend rode stof, naald & draad en een zwarte knoop ter hand nam. Ik maakte een bloem volgens haar patroon. Een aanrader voor als je een leuke bloem ergens op wilt maken!

En het leuke was dat ik heel veel leuke reacties kreeg van mijn mede-koorleden. "Die heb je zeker zelf gemaakt!"


Voor vandaag hadden we geen bijzonderheden gepland en toch werd het een bijzondere dag! We knoopten vanmiddag de ijzers onder en schaatsten voor het eerst in onze eigen achtertuin. Het is een kleine sloot, maar groot genoeg voor een hele middag schaatsplezier voor kleine mensen. 



Het ijs op de sloot was niet dik genoeg voor grote mensen en zo zat ik zo maar in januari op een bankje in de achtertuin met een kopje thee toezicht te houden op het schaatsen net zoals ik in de zomer wel eens toezicht hield op het zwembad van achter de naaimachine ;-). Ondertussen na te genieten van de mooie zaterdagavond. Een bijzondere dag ... meer heeft een mens niet te wensen ...



Reacties

  1. Het was een feest om te luisteren naar de Top 2000 Afterparty. Geweldig!!

    En wat een pracht tafereel van de kinderen op het ijs. Genieten of niet vanaf het terras??

    je trouwe volger

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik word meteen blij van deze post! Zo fijn dat je hebt genoten van het zingen en van je spelende kinderen! Inderdaad, een mens heeft niet zo veel nodig om gelukkig te zijn..
    Fijn week, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie bloem. Zeer logisch dat je daar zoveel complimenten over kreeg. Het is een echte blikvanger.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt als een heel mooi, bijzonder weekend!!
    Heerlijk, dat zijn de bonus weekenden 😉
    Volgens mij heb ik ooit ook van zulke bloemen gemaakt, ik ga je link even bekijken, ze zin iet moeilijk, maar oh zo leuk (om te maken en te dragen)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, die ken ik inderdaad!!!
      Ik vind je rode bloem/accent echt heel erg mooi.
      Helemaal bij dat zwart, zeer stijlvol gedaan.

      Verwijderen
  5. Wat een genot, schaatsen in je eigen achtertuin. Mijn schatten en ik hebben ook genoten van het natuurijs afgelopen weekend.
    Een heel leuke bloem heb je gemaakt, een echte ene catcher. En superleuk dat je mee mocht zingen voor de het feestje van de top 2000!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!