Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit januari, 2016 tonen

Flying art - part 1

Flying art ... vliegende kunst ... voor de nieuwe kamer van zoonlief! Een paar weken geleden tekende hij een prachtig vliegtuig. Daar kunnen we wel een schilderij voor jouw nieuwe kamer van maken, bedacht ik toen. De tekening lag geduldig in de kast te wachten.  Zondagmiddag was het wat druilerig weer en gingen we gezellig samen aan de slag. Zo'n schilderij maken deed ik al wel eens vaker (zie Canvas & letters ). Al werkende ontstaat zo'n schilderij bij mij. Nauwlettend volgde zoonlief wat ik deed en waar mogelijk hielp hij mee. Een heerlijke klus om te doen. Op en top genieten samen! Flying art - part 1 ... We bedachten nog iets leuks dat kan vliegen. Wordt vervolgd ... (Klik hier!)

Jarige juf

Voor de jarige juf van dochterlief maakten we samen mooie cadeautjes. Dochterlief knutselde een prachtige verjaardagskaart.  Ik haakte waxinelichthouders. Kleine groentepotjes voorzag ik van een gehaakt hoesje en lintje. De juf kan weer in stijl kaarsjes branden. Altijd gezellig in deze tijd van het jaar!

Beenwarmers

Binnenkort is het weer carnaval. In onze woonplaats wordt carnaval niet groots gevierd, maar op mijn werkplek weten ze wel wat carnaval vieren is! Voor een klein beetje carnaval vieren, is groots uitpakken een beetje overdreven, vind ik. Toch vind ik het wel leuk om dit jaar anders voor de dag te komen met carnaval dan vorig jaar ... Dus ging ik aan de slag. Twee bolletjes wol en een paar uurtjes haken later had ik twee vrolijk gekleurde beenwarmers. Een leuk hoedje en bril erbij en mijn outfit is compleet. ALAAF!!! Zulke lekkere, warme beenwarmers lijken dochterlief ook wel wat. Binnenkort maar eens leuke sokkenwol scoren en voor haar aan de slag. Een paar jaar geleden breide mijn moeder voor haar heel mooie beenwarmers. Die heeft ze veel gedragen, maar zijn inmiddels wat krap geworden. Of dat deze winter nog gaat lukken, weet ik niet. Anders op het wensenlijstje voor de volgende winter!

Shirt+rokje=jurkje

"Mam, kun jij ook zo'n shirtje met het rokje eraan vast voor mij maken?"  Ja hoor, dat kan ik ;-).  Als basis gebruikte ik dit patroon . Ik gebruikte twee verschillende stofjes uit mijn stoffenvoorraad en naaide er op taillehoogte een tunneltje op. Een koordje er doorheen en dochterlief is weer een jurkje rijker. Gisteravond werkte ik de laatste dingetjes af. Vanmorgen bij het opstaan hadden wij een heeeeel blij kind in huis! Van het stofje dat ik hier voor het bovenlijfje gebruikte, naaide ik toen ook een jurkje . (En dat jurkje draagt ze nog steeds met heel veel plezier. Hoewel hij inmiddels ver boven haar knieën eindigt ;-).)

Jasje

Bij mams liet ik vallen dat ik eigenlijk nog wel een nieuw jasje wilde maken. Een leuk jasje om op jurkjes te dragen en die bij mijn XL Filetsjaal zou matchen. Zij had nog een mooie lap in haar stoffenvoorraad liggen en daar mocht ik wel een jasje van maken. Een prachtige, donker blauwe, wollen lap die mooi matcht bij mijn sjaal. Ikke blij. Dank je wel, lieve mams! Ik koos voor een eenvoudig model uit de Victor La Maison (Editie 1 / jan-feb 2016), want meer heeft zo'n mooie stof niet nodig. Een heerlijk jasje ben ik nu rijker. Zoonlief van 8 wilde dat wel even voor mij op de foto zetten!

Bloemetjes

"Kerstboom eruit ... kamerplant erin ..." Na de kerstdagen een veel gehoorde uitspraak op radio en televisie.  Bij ons thuis werd het geen (extra) kamerplant, maar wel bloemetjes. Een grote bloem voor in het raamwerk en kleine bloemetjes op tafel. Gezellig! Het patroon van de grote bloem komt uit Hollands Welgaren . Een prachtig boek!  De kleine bloemetjes vond ik hier .

Nog meer winteraccessoires

In december haakte ik een muts en sjaal voor zoonlief. Helemaal blij was hij daarmee. Vorige week kreeg zoonlief een nieuwe winterjas in stoere kleuren. En eigenlijk was het niet de allermooiste combinatie ... zijn nieuwe jas met deze sjaal en muts ... ;-( We zochten nieuwe, mooi bijpassende bolletjes uit. Ik maakte van 't weekend wat tijd vrij om nieuwe winteraccessoires te haken. Hij zocht dik garen uit, dus dat haakte lekker snel weg. Ook ditmaal een super blij kind. Hij kan weer helemaal in stijl op pad!

Cadeautjes

Voor een jarige vriendin die waxinelichtjes op haar wensenlijstje had staan, naaide ik een tasje. Handig om de voorraad waxinelichtjes in te bewaren in de kast of op een gezellig plekje in de kamer. Het andere cadeautje gaf zoonlief aan zijn meester. Donderdagavond tijdens het tanden poetsen vertelde hij dat de meester vrijdagmiddag zijn verjaardag zou vieren. Oeps, dit nieuws bereikte mij wat aan de late kant ;-) ... Ik had natuurlijk vrijdagochtend even gauw een cadeautje kunnen kopen, maar ach, iets zelfgemaakts is toch altijd wel erg leuk. Zoonlief stond vroeg op en maakte een prachtige tekening.  Ik haakte duifjes voor de meester die van duiven houdt. (Nou ja, duifjes ... je moet wel een beetje fantasie gebruiken om in deze vogeltjes duifjes te zien ... het kleurtje doet de meester vast wel aan zijn eigen duiven denken :-)) Dit patroontje gebruikt ik hier ook al eens. Nog wat voer voor de vogels in de achtertuin van de meester erbij en alles gezellig ing

Een liefdevol 2016!

Lieve lezers/volgers, Ik wens jullie een heel creatief en liefdevol 2016 toe. Tot ziens in het nieuwe jaar! PS: Laat ook in het nieuwe jaar gerust een reactie achter  hier op mijn blog .  Dat vind ik ontzettend leuk!