dinsdag 18 oktober 2016

Stroopwafeltaart


In mijn blogberichtje van 1 oktober was al te lezen dat er meerdere feestjes op het programma staan in oktober. Zoon- en dochterlief bedachten twee jaar geleden dat voor de familie hun verjaardag samen vieren wel handig zou zijn. Ik zei geen "nee" en de familie vindt het volgens mij ook helemaal niet erg ;-). Dus dit jaar weer een twee-in-één-feestje met uiteraard wel allebei een eigen taart. Opa had een slagroomtaart gewonnen bij de bakker en verblijdde zoonlief met deze taart.

Een stroopwafeltaart was de grote wens van dochterlief. Voor mij de uitdaging om er één zonder geraffineerde suikers te maken. De biologische winkel hielp mij heel goed met de juiste stroopwafels. De rest van de uitdaging was goed te doen!


Ook zin in zo'n overheerlijke taart? Dit heb je nodig:
  • 8 stroopwafels (zonder geraffineerde suikers, bijvoorbeeld Billy's Farm Spelt Honingwafels) 
  • 100 gram havermout
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 2 el honing
  • 400 ml slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger (Klopfix)
  • 600 gram roomkaas (Monchou)
  • 4 el honing
  • 1 tl kaneel

Zo maak je de taart:
  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht: 150 graden)
  • Steek vormpjes uit de stroopwafels om de zij- en bovenkant te versieren. Hak de rest fijn. (Als je wat meer stroopwafeltjes wilt om de bovenkant te versieren, koop dan 2 pakjes van deze overheerlijke stroopwafels en gebruik er 12 voor de taart.)
  • Maal de havermout fijn en vermeng met stroopwafelkruimels, kaneel en zout.
  • Smelt de boter, roer de honing en het havermout-stroopwafel-mengsel er door heen.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier, schep het mengsel erin en druk met de achterkant van een lepel goed aan.
  • Bak dit ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • De stroop is gesmolten in de oven. Druk de bodem nog wat extra aan om er een mooi geheel van te maken.
  • Laat de bodem goed afkoelen (tot koelkasttemperatuur).
  • Klop de slagroom met de klopfix goed stijf.
  • Roer de roomkaas los met de honing en kaneel.
  • Mix de slagroom en roomkaas goed door elkaar heen.
  • Zet een aantal stroopwafeltjes tegen de zijkant van de bakvorm en schep hier vervolgens voorzichtig het slagroom-roomkaas-mengsel in.
  • Laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Decoreer de taart vervolgens met de rest van de stroopwafeltjes.

Smullen maar!


2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het recept! Ik heb het gepind, leuk om hem ook eens te gaan maken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat was de taart lekker...mmmmmm.

    je trouwe volger

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...