zaterdag 7 november 2015

Kleine freubels en een mooie jas!

De mooie jas ... daar begin ik maar mee. 


Mams bood aan om een winterjas voor dochterlief te naaien, omdat ik in de afrondingsfase van mijn opleiding zit (die van het aantekeningenapparaat ;-)) en daardoor iets minder toe kom aan de grotere naaiprojecten. Dat vonden dochterlief en ik een reuze goed idee. De stofjes kocht ik op mijn eigen mini-stoffenspektakel. Het model is uit de Ottobre (herfst 2015). 


Super mooi is hij geworden! En dat vindt niet alleen dochterlief ... ze heeft al veel complimenten gehad in de afgelopen week. Toch altijd erg leuk zo'n originele jas! Heel veel dank, mams!Zelf ontfermde ik mij over de kleinere projectjes. 
Een verhuiskaartje voor een collega. Ik maakte nog een tweede kaartje. Er verhuist binnenkort vast nog wel iemand. Deze huisjes haakte ik al eens eerder (klik!).


Een hartje voor een jarige vriendin. Inderdaad ... hetzelfde hartje als vorige week op het feestje van zoonlief.


Een sleutelhanger voor mijn werksleutel. Door het koord zijn de sleutels ook handig mee te nemen op rokjes- en jurkjesdagen (zonder broekzakken).En twee gezellige boekjes.


Eén als bedankje voor mijn juf van de opleiding. Over twee weken mag ik mijn eindpresentatie doen en hoop ik mijn opleiding met succes af te ronden. Daarna ook weer tijd voor de grotere freubelprojecten. Joepie!


Het andere boekje is voor dochterlief. "Mam, maak je ook zo'n mooi boekje voor mij?" 


Ze is er zo druk mee. Gisteren rolde hij onder de naaimachine vandaag. Ze is vandaag de hele dag druk geweest met schrijven. De namen van de nieuwe K3 en een heleboel andere woordjes. Zo dankbaar voor zoiets kleins. Heerlijk!


2 opmerkingen:

 1. Zo zeg, PRACHTIG die jas!!!!
  Je moeder heeft duidelijk talent!

  Leuk ook, je kleine projecten, die zijn zo lekker snel klaar.
  Je bent wel fijn aan de freubel, maar als je een uurtje verder bent heb je ook wat, dat is zo lekker ontspannen als je druk bent (snap je wat ik bedoel?)
  En wat een lieverd, je dochter, zo blij met haar kleine kadootje.
  Ze kan mooi oefenen (goed bewaren hoor, zulke boekjes, leuk voor als ze later groot is ;-)
  Groetjes, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je gezellige reactie, Daphne. Heel leuk!!
   Mijn moeder leest mee op mijn blog, dus zij zal jouw berichtje ook zeker lezen.
   Ik snap helemaal wat je bedoelt. Freubelen is dan ook pure ontspanning voor mij. Voor jou ook? Vooral in drukke tijden. Waar de één een boek gaat lezen of televisie gaat kijken, ga ik graag met mijn handen aan de slag. Helemaal leuk als er na een uurtje ontspanning ook nog iets moois is ontstaan.
   Het boekje blijft bewaard hoor. Zo leuk om later nog eens in terug te bladeren. Tijdens onze verhuizing ook heel wat van die boekjes van mijzelf in handen gehad.
   Tot een volgende keer!

   Verwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...