donderdag 29 oktober 2015

Feestrepen

HOERA! Zoonlief is gisteren 8 jaar geworden. Vorige week bakten we mueslirepen. Ik combineerde het recept dat ik van een vriendin kreeg met het recept van deze havermoutkoek en gaf er nog een twist aan.



Heerlijk, vond hij deze mueslirepen. Dus wilde hij die graag trakteren op school. Terwijl wij samen heel veel repen bakten, vertelde hij dat een vriendje wel eens mueslirepen uit de winkel mee naar school had met chocoladestrepen erop. Dat leek hem ook wel wat. Om de repen extra feestelijk te maken, toverden we er ook nog chocoladestrepen op.



Ook zin gekregen in deze lekkere feestrepen? Dit heb je nodig:
  • 100 gr havermout
  • 50 gr gemende noten
  • 50 gr rozijnen
  • 2 el zonnebloem- en/of pompoenpitten
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el kaneel
  • 4 el kokos
  • 1 kleine banaan
  • 1 el honing
  • 1 el appelstroop
  • 30 gr gesmolten roomboter 
  • 1 tl vanille extract
  • Optioneel: ongeveer 25 gr chocolade (zonder geraffineerde suikers) + 10 gr boter voor de chocoladestrepen

(Je kunt volop variëren met de ingrediënten. Noten, pitten, kokos en vanille extract kunnen weggelaten worden. Je kunt ook dadels of stukjes appel toevoegen ...)

Zo maak je het:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht: 160 graden).
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  • Snijd de banaan in plakjes en prak met een vork tot een papje.
  • Voeg alle natte ingrediënten bij de banaan en roer door elkaar.
  • Voeg de natte en droge ingrediënten bij elkaar en meng dit goed.
  • Vet een cakeblik in met boter/olie of bekleed hem met bakpapier.
  • Doe het mengsel in het cakeblik en druk het heel stevig (!) aan met de achterkant van een lepel.
  • Bak dit ongeveer 25 minuten in de oven.
  • Laat de plak heel even afkoelen, haal hem uit het cakeblik en snijd - als hij nog warm is - in 10 repen. (Als je de plak helemaal af laat koelen, kun je minder goed mooie repen snijden.)
  • Optioneel: Smelt de chocolade met de boter au-bain-marie. Neem met een lepel een schep gesmolten chocolade, beweeg de lepel ongeveer 10 cm boven de mueslirepen heen en weer voor chocoladestrepen.
Bewaren kan in een goed afgesloten koektrommel. Repen zonder chocolade kun je ook invriezen om op een later moment van te smullen. (Met chocolade heb ik nog nooit uitgeprobeerd; kan misschien ook wel ...)

1 opmerking:

  1. Wat waren ze lekker!!!!
    Zoonlief heeft opa en oma er op getrakteerd bij de thee tijdens onze oppasdag.
    Het was smullen samen.

    je trouwe volger

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...