donderdag 15 oktober 2015

Feest, feest, feest!

"Want het is feest, feest, feest
Zoals er nooit één is geweest
Ja, het is feest, feest, feest
En we feesten als een beest
Want het is feest, feest, feest
Zing en dans maar lekker mee
Ja, het is feest, feest, feest
Het is feest voor iedereen!"
(van: Kinderen Voor Kinderen)

Feest, dat is het zeker bij ons thuis. Dochterlief werd dinsdag 6 jaar en mocht op haar verjaardag ook nog afzwemmen voor diploma B. Ze kon bijna niet wachten tot het zo ver was, heel wat nachtjes werden er afgeteld. Genieten, een kind dat zo uitkijkt naar iets feestelijks.

Gekleed in haar feestjurk verrasten we haar al vroeg met cadeautjes. Ze is ontzettend creatief en mag heel graag mij helpen. Een echte naaimachine leek ons een toepasselijk cadeau. Een cadeau waar ze helemaal niet op gerekend had ... helemaal verbaasd bekeek ze het en ... het werd goed gekeurd :-). De mevrouw uit de naaimachinewinkel deed er wat lapjes en garen bij, want zo'n jonge klant had ze niet iedere dag in de winkel. Leuk! Ze heeft al veel geoefend. Je kunt wel raden wat wij volgende week in de herfstvakantie gaan doen. Naast freubelen is ze ook dol op dansen. Daarom naaide ik voor haar een tutu om heel veel rondjes voor de spiegel in te kunnen draaien.

We bakten samen chocolade-noten-brood-egeltjes om te trakteren. We gebruikten hiervoor dit recept. In plaats van suiker voegden we honing toe, de helft van de tarwebloem vervingen we door volkorenmeel en de "kontjes" dipten we in sesamzaadjes, zodat het net echte stekeltjes leken. 

Apetrots nam ze de egeltjes vergezeld van mijn gehaakte paddenstoel - voor de ultieme herfstsfeer - mee naar school.Zondag vieren we haar verjaardag èn de verjaardag van zoonlief (hij is aan het einde van de maand ook jarig) met familie. Dan worden er echte taarten gebakken. Dinsdagmiddag uit school smulden we bij de thee van deze heerlijke lekkernij volgens dit recept.Wij feesten deze week nog even verder ... morgen gaat ze met haar vriendjes en vriendinnetjes naar de molen van opa. Voor jullie allemaal ook alvast een fijn weekend gewenst - met of zonder feestjes - want iedere dag is een geschenk, toch?

1 opmerking:

 1. Toppie....wat een leuk verhaal....feest.
  Inderdaad wat een week met gezelligheid.
  Wat een plaatje, dochterlief achter de naaimachine.
  Het zit wel in de genen. Geniet er samen van!

  je trouwe volger

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...