vrijdag 7 augustus 2015

Zachte bolletjes


Joepie, het is gelukt! Zachte bolletjes ... en dit keer zijn ze ook echt zacht! Via Pinterest kwam ik gisteravond op haar blog terecht. Een echte aanrader voor als je van brood bakken houdt. Geïnspireerd door alle lekkere broden en broodjes die ik daar zag, ging ik vanmorgen met zoon- en dochterlief aan de slag. En ja hoor, dit keer zijn het echt zachte bolletjes geworden. Mmm, smullen!


We gebruikten dit recept. Zoonlief heeft alle ingrediënten netjes opgeschreven, want - zo zei hij - de Ipad gaat steeds uit. Fijn, zo'n meedenkend kind!


Naast 250 gram tarwebloem gebruikten we 300 gram volkorenmeel. De broodbakmachine liet ik het kneedwerk doen, want ik las op haar site dat goed kneden heeeeel belangrijk is. Nu weet ik ook waarom onze Palmpasenhaantjes wel heel lekker waren, maar ook erg "compact". 


Ook las ik dat je het deeg té lang kunt laten rijzen ... Dus testten we tussendoor een keer of onze vingerafdruk bleef staan. Gelukkig stortte het deeg niet in ;-).


En ik las dat bloem en meel uit de supermarkt meestal minder goed rijzen dan van de molen of een meer gespecialiseerde winkel, omdat voldoende proteïne/eiwit/gluten belangrijk zijn ... Kortom: veel nieuwe tips gelezen. Heel veel dank, Levine, voor al jouw tips en informatie!!! De komende tijd maar eens het een en ander uitproberen!

1 opmerking:

  1. De bolletjes zien er uit om van te smullen....goed gelukt of niet. Fijn zulke goede hulpjes.


    je trouwe volger

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...