Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december, 2014 tonen

Nog net op de valreep in het oude jaar ...

Nog net op de valreep in het oude jaar ... ... naaide ik een stoere trui voor zoonlief ... en een leuke haarband voor dochterlief! De oliebollen en kniepertjes waren klaar (samen met mijn ouders gedaan; zo gezellig!) en er was nog een klein beetje tijd in het oude jaar over. De naaimachine kwam nog even op tafel! Model: B*Inspired Edition 3 Stof: Stoffenkraam Kampen Volgens de beschrijving van Emma & Mona Fijne jaarwisseling voor jullie allemaal!

Hartige cupcakes en een klein kerstcadeautje

Voor wie van zoete baksels houdt, is het bakken (en eten!) van hartige cupcakes ook een echte aanrader. Met kerst maakte ik "Viva Mexico" en vandaag aten we "Boer zoekt cupcake". Beiden uit het heerlijke boek "Rudolph's cupcakes compleet" . Voor wie het ook eens gaat proberen: veel bakplezier ... en daarna lekker smullen! Met kerst maakte ik een kleine kerstcadeautje. We bakten nog een bakplaat vol met van die lekkere kerstkoekjes en ik haakte er twee kerstboompjes  bij.   Nog een paar fijne laatste decemberdagen gewenst! 

Van spijkerbroek tot tas

Het stond al een tijdje op mijn to-do-lijstje ... een oude spijkerbroek omtoveren tot een tas.  Van een oude spijkerbroek met leuke details gebruikte ik de zak van de voorkant evenals de zak van de achterkant en delen van de broekspijpen voor deze tas. Voor binnenin nam ik een restje van een broek . De vakjes aan de binnenzijde van de tas zijn zakken van een spijkerbroek van zoonlief.  Dubbel blij nu! Tassen naaien is één van mijn favorieten en er mee op stap gaan is minstens net zo favoriet ;-)!

Gezellige kerstvoorbereidingen

Gezellige kerstvoorbereidingen ... Zoon- en dochterlief knutselden zelf kerstkaarten voor de juffen en  meester van school en de BSO. Ook de zwemjuf en voetbaltrainer werden niet vergeten. Hoe lief ...  Het ideetje komt van Pinterest. Het is er weer één van de categorie "eenvoudig met groots resultaat": kerstbomen van cupcakevormpjes. Er werd serieus gewerkt. Heerlijk om ze zo samen bezig te zien. Daar kan ik zo van genieten. Nog zo'n genietmomentje: kerstkoekjes bakken. Bij Koken met Karin zag ik heel gezellige kerstkoekjes voorbij komen. Voor een variant zonder geraffineerde suikers verving ik de suiker door agavesiroop en smeerden we jam uit de biologische winkel tussen de koekjes. Mmmmmmm!

Knisper labeldoekje

Het geboortekaartje van dit kleine wonder was mijn inspiratiebron voor het labeldoekje. Een boterhamzakje binnenin zorgt voor een zacht, knisperend geluid als er mee gespeeld wordt. Veel plezier ermee, Jesse!

Een bijzonder kerstpakket

"Een kerstpakket!" zei manlief toen de postbode deze week bij ons aanbelde.  Een heel mooi en bijzonder kerstpakket ... hahaha ... een paar dagen ervoor had ik het zelf besteld (bij Heimkoma ) ! Een doos vol IJslandse wol. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel bij het openmaken van deze doos. In mijn vorige blogje waren sterren en kerstbomen van deze wol te zien. Ik blogde toen al dat er nog meer van deze wol ingekocht zou worden. Een paar weken geleden kondigden Tertia en Jolanda de Crochet Along 2015 aan. In 2014 haakte ik een deken . Toen dit nieuwe project gelanceerd werd, bedacht ik direct om er geen deken van te haken, maar een kussenhoes voor ons mega grote kussen. Vorige week lieten ze zien hoe het nieuwe deken voor 2015 eruit gaat zien: het is een giga-grote-granny-square. Een geweldig patroon voor een kussenhoes! Joepie! Voor de ene kant van het kussen ga ik de giga-grote-granny-square van de CAL 2015 haken en voor de andere kant van het kuss

Kersthuis

Een gezellige tijd, deze tijd zo vlak voor kerst. Het wordt steeds een beetje meer kerst in ons huis. Heerlijk! (Het engeltje kreeg ik vorig jaar van mijn schoonzusje!) Hoewel mijn raamwerk geregeld een nieuwe look krijgt, zag deze krans er al een tijdje zo uit.  Dit jaar maakte ik er een kerstkrans van. De sterren en kerstbomen zijn gehaakt van IJslandse wol, een prachtig natuurproduct. De wol haakt prettig en heeft een warme uitstraling. Binnenkort ga ik meer van deze wol kopen voor een nieuw project. Wordt vervolgd ... Nog meer kerst ...