Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit juli, 2014 tonen

Zwemhanddoek

Na de zomervakantie start dochterlief met haar zwemlessen. Wij hadden haar een mooie handdoek beloofd, net zo één als haar grote broer heeft. We waren nog niet de juiste handdoek tegen gekomen. Geïnspireerd door deze bij de IKEA ... ... ging ik zelf aan de slag. We kochten een grote handdoek en een klein gastendoekje. Vanmiddag mocht ik toezicht houden bij het zwembad. Net als één van de vorige keren kan dat heel goed achter de naaimachine ;-). Dochterlief wilde de handdoek wel even showen toen ze uit het heerlijke, verkoelende zwembad kwam ...

Kussenhoesjes voor de leeshoek op school

Bij het schoonmaken van de leeshoek in de klas van zoonlief tijdens de jaarlijkse schoolschoonmaak vlak voor de zomervakantie kwamen we kussens tegen die wel een nieuw hoesje konden gebruiken. De juf was erg blij met mijn aanbod om in de vakantie nieuwe kussenhoesjes te naaien.  En zoals dat op zo veel scholen het geval zal zijn ... hoe minder kosten er mee gemoeid gaan, hoe beter. Dus nam ik een snoekduik in mijn lapjeskast op zolder en vroeg ik ook mijn moeder naar restanten stevige stof.  Acht kussenhoesjes rolden er onder mijn naaimachine vandaan. Na de zomervakantie kunnen zoonlief en zijn klasgenoten in groep 3/4 weer veel leeskilometers maken op nieuwe, frisse kussens!

Enjoy the summer

Wij genieten samen volop! We aten een heerlijke maaltijdsalade op één van de warme, zomerse dagen. Smaakt ook heerlijk op iets minder warme dagen hoor ;-)!

Zomers stelletje

Deze week vulde ik mijn zomergarderobe aan met dit fleurige rokje en topje.  De inspiratie voor het rokje vond ik bij haar . Het topje heb ik nagetekend van een gekocht exemplaar. Beide stofjes kocht ik bij Dinie Kleine . Nog meer zomerse bloemetjes ...

Mango ijs

Gistermiddag was ons huis omgetoverd tot pizzeria. Zoon- en dochterlief hadden speciaal voor onze gast bordjes met openingstijden gemaakt die we op de voordeur plakten. Bovendien zorgden ze samen voor een warm welkom voor haar bij de voordeur. Gezellig! We smulden eerst van lekkere pizza's. Kijk hier voor het recept. Als toetje aten we mango ijs met tropisch fruit. Het ijs (zonder geraffineerde suikers) maakte ik zelf. Heel eenvoudig om te doen en het smaakte echt overheerlijk. Ook zin in zo'n zomers ijsje? Haal dan gauw de volgende ingrediënten en ga aan de slag!

Zomerse cadeautjes voor de juffen

Heerlijk ... zomervakantie! Voordat we de vakantie inluidden, maakten we een zomers cadeautje voor de juffen. Het is toch altijd weer een magisch moment; weer een heel schooljaar voorbij. Nu lekker genieten van even "niets moeten".  Het idee voor de ijsthee komt van hier en het haakpatroontje voor de bloemetjes komt van hier .  (En omdat het zo'n leuk resultaat gaf, haakte ik nog even vrolijk verder voor de oppasopa's, -oma's en docenten van mijn opleiding ...)