Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit maart, 2014 tonen

Haakupdate (CAL 10, 11, 12 en 13)

Het begint al een echt dekentje te worden. Hoewel de temperaturen hoger worden en een dekentje niet echt nodig is om warm te blijven, is het natuurlijk wel erg leuk om te zien dat ik mijn schoot al onder "het dekentje-in-de-maak" kan verstoppen ;-) Een update van de afgelopen weken ...   Week 10 Week 11 Week 12 Week 13 (PS: Mijn deken is ook via de button CAL 2014 (bovenaan mijn blog) te volgen!) Zie je mijn mooie haaknaald? Rechts bovenaan mijn haakwerkje? Op mijn verjaardag werd ik verwend met een aantal nieuwe haaknaalden. Joepie! Dochterlief knipte een rietje in kleine stukjes. "Mam, mag ik ook een touwtje?" En twee kleine handen freubelen een mooie ketting in elkaar ... genieten!

Kleurpotlodentasje

Een paar weken geleden vroeg ik aan mijn nichtje wat zij voor haar 4e verjaardag wilde hebben. Ze hoefde niet lang na te denken ... "Een telefoon ... computer en ... potloden voor mijzelf!"  Hier kwam ik een leuk kleurpotlodenzakske tegen. Ik voegde er nog een extra vakje aan toe voor een grijs potlood en een mini tasje voor een puntenslijper. Hopelijk zorgt dit kleurpotlodentasje met inhoud voor vele uurtjes tekenplezier!

Pizzeria at home

Het is gelukt!  Heerlijke, zelfgemaakte pizza's  zonder onnatuurlijke toevoegingen  met krokante bodem.  Met de pizzasteen die ik voor mijn verjaardag kreeg  en heerlijke ingrediënten  maakten wij vanavond deze lekkere pizza's.  We hebben gesmuld!

Tulpenrandjes voor de juffen

De juffen van onze kinderen vieren morgen hun verjaardagen. Het brandweerpak en de prinsessenjurk liggen al klaar, want op het feest mogen ze verkleed komen. Ook de cadeautjes staan klaar! De inspiratie voor het tulpenrandje vond ik hier . Als alle paaseitjes opgesnoept zijn, is het potje ook leuk voor pennen en potloden op het bureau van de juf!

HARTjes

HARTjes ... ... om van HARTe te feliciteren! Er zijn 4 kindjes op komst. Een kaartje voor de aanstaande papa's, mama's, broertjes en zusje. Een hartje om bijvoorbeeld aan een kapstokje boven de commode of aan de linnenkast in de babykamer te hangen. En HARTjes ... ... om HARTelijk te bedanken! ( Klik hier voor meer hartjes op mijn blog.)

Hoera!

Wat een heerlijke dag ...  Vanmorgen om 6.15 uur stonden er al twee lieve kinderen voor mij te zingen terwijl ik mijn haren föhnde. Gauw de föhn uit, anders kon ik er natuurlijk niets van horen. Vervolgens kreeg ik twee prachtige tekeningen ... ... en werden mijn verjaardagskleren bewonderd ... De stof kocht ik bij Dinie Kleine op de handwerkbeurs .  Ik gebruikte hetzelfde patroon als hier en hier . Erbij een sjaal in verschillende blauwtinten passend bij de jurk en schoenen (ik zag ze staan in de etalage van de plaatselijke schoenenwinkel en dacht: "Die zijn voor mij!").  De bolletjes met Hoooked-garen kocht ik op de handwerkbeurs . Met dank aan mijn schoonzusje voor het reepje mintgroen dat ik van een restje tricot van haar mocht afknippen! Lekker verwend met een heerlijk geurtje en een pizzasteen voor in de oven. Als het goed is, komt onze favoriete pizza ( klik! ) nu met krokante bodem uit de oven. Ben benieuwd! Van 't weeke

Freubelen in de voorjaarszon!

Heerlijk ... deze voorjaarszon! We genoten van 't weekend al van het prachtige voorjaarsweer en ook vandaag staan de kopjes thee op de tuintafel i.p.v. de keukentafel ;-). Ik haakte gistermiddag lekker in het zonnetje aan mijn deken. Terwijl ik mooie vlechtjes in de haren van dochterlief maakte, vroeg zoonlief of ik hem ook een keer wilde leren vlechten. Gistermiddag zijn we buiten samen aan de slag gegaan. Ook werden er mooie cadeautjes voor opa en oma geknutseld die zaterdagmiddag hun verjaardag vierden. Leuk om ze zo vol ijver bezig te zien! Wij genieten nog even verder ...

CAL week 9 en een heerlijk diner

Weer een mooi stukje aan DE deken toegevoegd. Stokjes met stippen. Na het haken tijd voor een heerlijk diner! Wie wel vaker meeleest op mijn blog, heeft vast al wel gemerkt dat - naast naaien, haken en ander gefreubel - de keuken ook een plek is waar ik graag vertoef. Graag mag ik lekkere dingen bakken. Meestal met hulp van mijn masterchef en -cheffin! Zaterdag leefde ik mij uit op een diner voor twee lieve vriendinnen. Vorige week smulde ik bij een vriend van heerlijke tomatensoep. Hij wilde mij het recept wel mailen. Thanks! Voor het hoofdgerecht liet ik mij inspireren door "Koken met Karin - zonder pakjes en zakjes" (een echte aanrader dit boekje!). Zalmpakketjes, Cajun-aardappels en een frisse salade. Als toetje "appeltjes onder een deken" met zelfgemaakt  appelkaneelijs  (suiker- en lactose-vrij). Vervolgens de eetkamertafel ingeruild voor de bank en gezellig verder gekletst onder het genot van een cappuccino met wat lekkers. Dank