Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit januari, 2014 tonen

Crochet Along 2014 - week 4

Gaap ... :-D  Het werd gisteravond een beetje laat. Niet omdat we een feestje hadden of iets dergelijks. Het had te maken met de Catherine Wheels. De haaksters onder ons weten wel waar ik het over heb. Ik kon er niet mee stoppen. Het is gelukt. Ik heb weer iets nieuws geleerd op haakgebied. Zie uit naar de volgende toeren! Leuk!

Verjaardagscadeautje voor de juf

De juf van dochterlief is maandag jarig! Daar hoort natuurlijk een cadeautje bij. Samen een cadeautje maken is onze favoriet. Dus als het even kan, gaan we samen aan de slag. Dochterlief was vanmiddag druk met pinda's rijgen en ik freubelde een vogeltje van vilt in elkaar. Ondertussen regen zoonlief en de buurmeisjes ook enthousiast mee. Ik denk dat we heel veel vogeltjes blij gaan maken. En de juf natuurlijk ;-)!

CAL 2014 - week 2 en 3

Een leuk werkje ... Crochet Along 2014. Inmiddels zijn de toeren van week 2 en 3 ook klaar. Morgen wacht er weer een nieuw stukje van het patroon op mij (en alle andere haaksters).  Ik vind het erg leuk om de kleurencombinatie te zien ontstaan. De komende week komen er weer 2 nieuwe kleuren bij. De bolletjes liggen al klaar!

Pompom kwam logeren!

Vrijdag kwam dochterlief stralend de school uitlopen ... de vinger van de juf stopte bij haar naam toen er "stop" gezegd werd ... Pompom (de logeerpop van school) kwam het hele weekend bij ons logeren. Dochterlief had in mijn receptenboek roze cupcakes gezien, die zij "K3-cakejes" noemde. Pompom bofte, want vrijdagmiddag gingen wij deze cakejes maken. Uiteraard zonder geraffineerde suikers. Frambozen zorgden voor het mooie, zoete, roze kleurtje. 't Was dus feest in de keuken!   's Avonds werd de wigwam naar boven verhuisd. Pompom mocht in de tent slapen. Gezellig! Het schriftje (waar de papa's en mama's de weekendverhalen in mogen schrijven) was bijna vol. Er was nog één lege bladzijde. Dat leek dochterlief wel een beetje weinig ... We hebben op zolder samen leuke stofjes uitgezocht en van een notitieboekje een echt "Pompom-boekje" gemaakt.  De vorige logeerpartij van Pompom was bij zoonlief. Toen zijn we ook de zolder op g

Jurkje

Gezellig geshopt met mams en dochterlief. We zochten alle drie een leuk stofje uit! Zie je het al voor je ... m'n moeder en ik met een rol stof voor ons voor de spiegel om te keuren of de kleuren mooi bij ons passen. Dochterlief zoekt de meest roze stof met het hoogste glim-gehalte uit het rek en gaat ook voor de spiegel staan ... "Mooi, mam?" (We hebben overigens een ander stofje voor haar mee naar huis genomen hoor ;-)) Stof: Dinie Kleine Model: Ottobre 5/2013 (Zie ook: Kerststelletje )

Crochet Along 2014 - week 1

We zijn gestart!  Meer dan 1800 haaksters (en misschien ook wel hakers;-)) haken de komende 42 weken een deken volgens hetzelfde patroon, maar ... waarschijnlijk worden het wel 1800 unieke dekens, want iedereen gebruikt andere materialen en kleuren. Mijn deken is hier op mijn blog en op facebook BY IK te volgen.  Vind je het ook leuk om mee te haken? Kijk dan op: Dutch Crochet, A Granny A Day 2013 (ook zijn hier de andere dekens te volgen). Vandaag de eerste toeren gehaakt. Tot nu toe bekende steken voor mij, maar er komen vast ook nog heel wat haakuitdagingen op mijn pad de komende weken. Leuk!!! Nog meer creatieve handen hier in huis ...