zondag 12 oktober 2014

Heerlijke appels

Vorige week kreeg ik een zak appels van iemand die er heel veel had uit eigen boomgaard. Een heerlijk cadeautje! Thanks!



Ik heb er appelcompote (zonder suiker) van gemaakt. Heel eenvoudig om te doen:
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. 
  • Doe de appelstukken met een paar eetlepels water in een pan, voeg kaneel naar smaak toe en breng dit zachtjes aan de kook. Plet de appels wat met een pollepel.
  • Zelf voeg ik er altijd nog wat rozijnen aan toe voor een lekker zoet accent. 

We smulden van deze heerlijke appelcompote bij het eten. De rest heb ik in porties ingevroren. 
Samen met een paar plakjes bladerdeeg en wat theelepeltjes custard de ideale combinatie voor mini appeltaartjes als er onverwachts bezoek komt!



Dit heb je nodig:
  • bladerdeeg
  • paar theelepeltjes custard
  • appelcompote

Zo maak je het:
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Laat de bladerdeegplakjes een beetje ontdooien en vorm ze vervolgens in een muffin-/cupcakevorm.
  • Schep in ieder vormpje een theelepeltje custard.
  • Daar bovenop een paar eetlepels appelcompote.
  • Bak de mini appeltaartjes ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Lauw warm zijn ze het allerlekkerst!


2 opmerkingen:

  1. Zo, dat ziet er lekker uit. En de mini appeltaartjes kende ik zo nog niet. Doe je enkel custard poeder onderin, of maak je dit eerst nog aan met water/melk? Ziet er in ieder geval erg smakelijk uit.

    Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Neeltje,
      Ik doe enkel wat custardpoeder onderin. Het vocht van de appelcompote trekt dan in de custardpoeder, zodat het bladerdeeg wat droger blijft. Bij een "gewone" appeltaart doe ik dat overigens ook!
      Groeten,
      Ilse

      Verwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...