vrijdag 18 april 2014

K3 sjaal

Tijdens het haken van mijn voorjaarssjaal vroeg dochterlief: "Mama, wil jij ook zo'n gaatjes-sjaal voor mij haken? Van K3!" Een kleine meid met een duidelijke wens ...

Gisteren was ik bij onze plaatselijke fourniturenwinkel voor een rits en zag daar prachtige bollen liggen met heel veel kleuren ... en ik zong heel zachtjes: "Hand in hand, oog in oog, alle kleuren van de regenboog!" Je raadt het al, gauw een bol gepakt en samen met de rits afgerekend.

Eigenlijk wilde ik de bol in de kast leggen voor een later moment. Gisteravond bij de televisie toch even een beginnetje gemaakt om te ontdekken welke haaknaald passend was en hoe ik in dit dikke garen net zulke gaatjes kon maken als in mijn eigen sjaal

Een beginnetje ... uhum ... vanochtend kwam dochterlief beneden en sprong een gat in de lucht: "Mijn K3 sjaal is af!!!" Bijna, want er ontbrak alleen nog een mooi randje. Terwijl de kinderen vanmorgen op hun vrije dag heerlijk speelden, heb ik de sjaal afgemaakt.

Een kleine moeite dit haakwerkje, maar met een groots resultaat: een stralende dochter met een "echte" K3 sjaal!


PS: Het rode garen is een restje van de kip die mijn moeder voor de kinderen breidde. We kochten samen een bol rood, groen en geel en zij is aan het breien gegaan. Het resultaat: een lieve, zachte knuffelkip! De ene nacht slaapt kip bij zoonlief op de slaapkamer en de andere nacht bij dochterlief.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...