Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit juli, 2013 tonen

Restjes worden felicitatiekaartjes

Wat kun je toch leuke dingen doen met restjes stof ... hopelijk kunnen we twee mannen blij maken met deze kaartjes. Een van de twee kaartjesontvangers vroeg een bordenset voor in zijn nieuwe huis. Naast deze mooie nieuwe borden krijgt hij van ons ook twee handbeschilderde kopjes. Twee lieve kinderen werkten met hun tong buiten hun mond om ware kunstwerkjes van deze eenvoudige witte kopjes te maken. Apetrots waren ze op het resultaat! Zoonlief werd helemaal geïnspireerd door de cijfersjablonen die ik gebruikte en ging er ook enthousiast mee aan de slag. Niet voor de 30e verjaardag, maar de 8.530.476e verjaardag ;-) Bij het maken van de foto mocht toch echt huisnummer 52 niet ontbreken (het nummer dat heel klein op het linker kaartje staat), dus werd dit cijfer er van cijferpuzzels bijgelegd. "Zo moet je het op de foto zetten, mam!" Zulke creatieve ideeën worden natuurlijk beloond met een lief compliment en ... een foto.

Oma's vakantiebreisel

M'n ouders hebben een heerlijke vakantie achter de rug. Tijdens deze vakantie heeft mijn moeder weer een prachtig vestje voor dochterlief gebreid! Je leest het goed: weer , want dochterlief heeft al meerdere van dit soort vestjes gehad. Als klein meisje had ik hetzelfde vestje. Toen dochterlief nog een baby was, liet m'n moeder mijn vestje van lang geleden een keer zien. Ik was er direct verliefd op. Vervolgens zijn er al meerdere vestjes in verschillende maten en kleuren gebreid .  Hier op mijn blog gaf ik mijn moeder de hint dat het huidige vestje wat krap werd. Tja, deze hint hoef ik aan haar geen twee keer te geven ... We kochten katoen en knoopjes bij Dinie Kleine .  Tijdens de vakantie kregen we via de e-mail al een voorproefje van het vestje.   Na de vakantie heeft oma dochterlief heeeeeeel blij gemaakt met dit nieuwe vestje!

Van vierkant tot broek (deel 2)

Zaterdag postte ik "Van vierkant tot broek (deel 1)" , maar toen de broek klaar was om aangetrokken te worden lag dochterlief al heerlijk te slapen.  Vandaag een heerlijke zonnige dag ... met een prachtige broek voor dochterlief. De broek zit lekker, zegt ze. Ze wil er nog wel één! Dus wie weet ... Veel dank aan Emma & Mona en Tussen HAAKjes voor de inspiratie!

Van vierkant tot broek (deel 1)

Al surfende op het wereldwijde web kwam mijn moeder een leuk idee tegen: van vierkant tot broek. De inspiratie komt van Emma & Mona en Tussen HAAKjes !  Gisteren bij Dinie Kleine een leuk rood met wit stipje gekocht en ermee aan de slag gegaan. Het was even puzzelen welke afmetingen bij dochterlief horen. Het naaien op zich nam weinig tijd in beslag. Ze slaapt nu als een roos, dus jammer genoeg moeten we de modeshow tot morgen uitstellen. Ik ben heel benieuwd wat ze er van vindt ... De foto's van de modeshow houden jullie natuurlijk nog tegoed!  Zie "Van vierkant tot broek (deel 2)" .

Dank je wel lieve juffen

Zoonlief is nog twee dagen kleuter. Na de zomervakantie gaat hij naar groep 3. Een poosje terug vroeg hij mij: "Mama, als ik naar groep 3 ga, ben ik geen kleuter meer, hè? Wat ben ik dan wel?" Tja ... Ik antwoordde dat hij dan een kind is. Dus toen hij twee weken geleden met zijn rapport thuis kwam en zelf las "... veel plezier in groep 3!" zei hij: "Nu ben ik geen kleuter meer, maar een kind!" Van zulke uitspraken kan ik echt genieten.   Hij heeft een fantastische tijd gehad in groep 1/2 met twee heel lieve juffen, dus hebben we wat leuks voor de juffen gefreubeld als dank je wel. Vanmorgen gaf hij vol trots het ene boekje aan de juf; het andere boekje gaat vrijdag in de tas mee naar school. En dan genieten van een welverdiende zomervakantie!