zondag 13 oktober 2013

Hoera!

Ze had er al lang naar toe geleefd ... En vandaag was het dan zo ver: de 4e verjaardag van dochterlief. Ze heeft enorm genoten van "haar feestje". Vanavond was het kaarsje dan ook meer dan uit. De jarige jet ligt nu heerlijk te slapen en droomt waarschijnlijk over haar K3 microfoon ;-)

In verband met eczeem geven we haar zo min mogelijk geraffineerde suikers. Het vergt wat creativiteit, maar na anderhalf jaar zijn we er al aardig aan gewend en het allerbelangrijkste: het werkt ... de eczeem is veel minder heftig als ze weinig geraffineerde suikers eet!

Bij een verjaardag horen natuurlijk allerlei lekkernijen. Vorig jaar maakten we van bladerdeeg, appels en rozijnen heerlijke "appeltaartjes". 

Dit jaar gingen we voor de cupcakes. Het was gistermiddag al een feestje bij ons in de keuken. (En toen was ze nog helemaal niet jarig ;-).) Ik gebruikte het boek "Cupcakes compleet" van Rudolph van Veen als inspiratiebron, maar gaf er een eigen draai aan. Met zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten bakten we deze heerlijke cupcakes: frambozen, appel en vanille met spikkels.


Benieuwd welke ingrediënten we gebruikten? 
Speltmeel, bloem en wijnsteenpoeder als basis.
Honing, oerzoet en een klein beetje rietsuiker als zoetmakers.
Appel, rozijnen en frambozen als vulling.
Custard, oerzoet en boter als topping.

De spikkels horen uiteraard niet thuis in het lijstje van natuurlijke ingrediënten. Maar ja, ze wordt maar één keer 4 jaar. Dus een beetje verwennerij met deze vrolijke kleurtjes!

We hebben gesmuld!


En natuurlijk zorgden onze zelfgemaakte slingers weer voor een feestelijke huiskamer! (Zie: "Feestelijke slinger")


1 opmerking:

  1. Wat waren de cup cakes lekker, erg creatief zagen ze eruit!!

    En wat was dochterlief trots op haar microfoon. Playbacken....dansen, net echt!!!

    Een kind om trots op te zijn.

    je trouwe volger

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...